Κυριακή 8 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Ο νόμος του Μίκαελ

Οτι ο μικρός Σουμάχερ, ο Ραλφ, έχει μεγαλώσει, δε χωρά αμφιβολία. Στη Γαλλία μάλιστα, στην πίστα του Μανίκουρ, πέτυχε για πρώτη φορά τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά, αφήνοντας τον μεγάλο αδελφό, Μίκαελ, δεύτερο. Αυτά στα δοκιμαστικά, γιατί στον αγώνα μετράνε η εμπειρία, η στρατηγική και, φυσικά, η τύχη. Αυτά, για μια ακόμη φορά, ήταν με το μέρος του Μίκαελ, χαρίζοντάς του την 50ή νίκη στην καριέρα του

Sportidea

Το «πράσινο» βρήκε τον Ραλφ να φεύγει εμπρός με τη Γουίλιαμς και τον Μίκαελ να ακολουθεί έχοντας το νου του, όχι μόνο στο να περάσει πρώτος, αλλά και στο πώς θα κλείνει τις πόρτες στον Ντέιβιντ Κούλθχαρντ με τη Μακλάρεν. Μακλάρεν, που πρέπει να αντιμετωπίσει με κάποιο τρόπο την κακοτυχία του Χάκινεν, που στη Γαλλία ούτε καν ξεκίνησε, αφού το μονοθέσιο έσβησε στο γύρο σχηματισμού και μαζί έσβησαν και οι ελπίδες για έναν καλό αγώνα.

Η μάχη των αδελφών Σουμάχερ καλά κρατούσε, με τον Ραλφ να δείχνει ικανός για το καλύτερο. Αυτά μέχρι τα πιτ-στοπ, εκεί που ο Ραλφ έμεινε για περίπου 3 δευτερόλεπτα περισσότερα από τον Μίκαελ που βγήκε πρώτος στην πίστα και μετά άντε πιάστε τον. Κεφάλι είχε πάρει βέβαια ο Μοντόγια, αλλά και αυτό κράτησε μέχρι την αναγκαστική στάση και του Κολομβιανού για ανεφοδιασμό. Ο Μοντόγια ούτως ή άλλως εγκατέλειψε στον 52ο γύρο για άλλο ένα γκραν πρι.

Ο Μίκαελ τερμάτισε πρώτος, ο Ραλφ δεύτερος και ο Μπαρικέλο με την άλλη Φεράρι τρίτος, σκορπώντας ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό στην ιταλική ομάδα. Ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ χρεώθηκε με δέκα δευτερόλεπτα ποινή, για υπερβολική ταχύτητα στα πιτς, και φυσικά ακόμα και η τέταρτη θέση είναι ικανοποιητική. Οι Γιάρνο Τρούλι με Τζόρνταν και Νικ Χάιντφιλντ με Σάουμπερ συμπλήρωσαν την εξάδα. Η διαφορά μεταξύ Μίκαελ Σουμάχερ και Ντέιβιντ Κούλθχαρντ μεγάλωσε, φθάνοντας τους 31 βαθμούς, αλλά ο Σκοτσέζος σίγουρα θα «πουλήσει» ακριβά το τομάρι του.


Sportidea

Η Φεράρι πάντως με 108 έναντι της Μακλάρεν με 56 βαθμούς φαίνεται να έχει καθαρίσει ήδη με τον τίτλο των κατασκευαστών. Επόμενο γκραν πρι στο Σίλβερστοουν της Αγγλίας στις 15 Ιουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ