Τετάρτη 4 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δε δέχτηκε το ΕΚΘ η Γιουγκοσλάβα πρόξενος!

Σε μια κραυγαλέα επίδειξη δουλοπρέπειας και υποταγής στη «νέα τάξη» η πρόξενος της ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Νατάσα Βούλεβιτς, αρνήθηκε χτες να δεχτεί αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης που είχε να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για την παράδοση του Σλ. Μιλόσεβιτς στη Χάγη, παρά το γεγονός ότι είχε κλειστεί ραντεβού για τη συγκεκριμένη συνάντηση.

Η αντιπροσωπεία του ΕΚΘ στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του προεδρείου Νίκος Γιαννόπουλος Πρόεδρος, Θεόδωρος Κυριακίδης Γραμματέας, Ηλίας Περπερίδης Αντιπρόεδρος και Κώστας Γκοντίνος Αναπληρωτής Γραμματέας, διαμαρτυρήθηκε έντονα για την προσβλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά της προξένου και θυροκόλλησε το ψήφισμα - διαμαρτυρία που επρόκειτο να επιδώσει στη συνάντηση.

Με δήλωσή του ο Θεόδωρος Κυριακίδης τονίζει ότι «οι προξενικές αρχές της ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας με τη στάση τους αυτή, να αρνηθούν να δεχτούν τον φορέα των εργαζόμενων της Θεσσαλονίκης, συμπεριφέρθηκαν αντίστοιχα με την κυβέρνηση που εκπροσωπούν. Μια κυβέρνηση υποτελή και εθελόδουλη, όργανο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συμπεριφέρθηκαν όπως ακριβώς απαιτούν τα αφεντικά τους...

Αυτό το Προξενείο, υπογραμμίζει η δήλωση του Θ. Κυριακίδη, δεν αντιπροσωπεύει σήμερα τον ηρωικό γιουγκοσλαβικό λαό με τον οποίο οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης εκδήλωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη με τις μεγαλειώδεις αντιπολεμικές, αντιΝΑΤΟικές αγωνιστικές εκδηλώσεις. Αυτόν τον ηρωικό λαό που η σημερινή γιουγκοσλαβική κυβέρνηση έφτυσε κατάμουτρα, ακυρώνοντας τον αγώνα του, παραδίνοντας με τον πιο χυδαίο γκανγκστερικό τρόπο το Σλ. Μιλόσεβιτς στο χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ δικαστήριο - μαϊμού της Χάγης».

Στο ψήφισμα που θυροκολλήθηκε, υπογραμμίζεται ότι η παράδοση του Γιουγκοσλάβου ηγέτη έγινε «ακριβώς την παραμονή της Σύσκεψης των λεγόμενων δωρητών οικονομικής βοήθειας προς τη γιουγκοσλαβική κυβέρνηση... για την ανοικοδόμηση της χώρας. Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει ότι η παράδοση του Μιλόσεβιτς στη Χάγη ήταν προϊόν πιέσεων των ΗΠΑ προς τη γιουγκοσλαβική κυβέρνηση και εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες...

Η παραπομπή του Σλ. Μιλόσεβιτς αναδείχνει το μήνυμα της υποταγής, της υπακοής, του πειθαναγκασμού των λαών απέναντι στα κελεύσματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, απέναντι στα συμφέροντα που επιβάλλουν με τη δύναμη των όπλων οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ».

Το ψήφισμα καλεί την κυβέρνηση της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας να ανακαλέσει την καταδικασμένη από όλους τους λαούς επαίσχυντη πράξη της και να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση του Σλ. Μιλόσεβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ