Σάββατο 3 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ - ΗΓΕΤΗΣ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ
Σειρά επαφών με υψηλόβαθμους αξιωματούχους

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Σειρά επίσημων επαφών, λες και είναι κανονικός αρχηγός κράτους, είχε στη Νέα Υόρκη ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, στο φόντο της αισιοδοξίας που πολλά ιμπεριαλιστικά κέντρα εκφράζουν για «λύση» στο Κυπριακό και μιλούν για «ιστορική ευκαιρία».

Χτες είχαν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι και το ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν. Ολες τις προηγούμενες μέρες, στο περιθώριο των εργασιών της ΓΣ του Οργανισμού, ο Ακιντζί και άλλα στελέχη της «κυβέρνησής» του (όπως η «υπουργός Εξωτερικών» Εμινέ Τσολάκ) συνάντησαν υψηλόβαθμους αξιωματούχους από χώρες κάθε γωνιάς του πλανήτη, όπως Σουηδία, Ομάν, Αζερμπαϊτζάν, μέχρι και τη Νέα Ζηλανδία. Συμμετείχαν, ακόμα, επίσημα σε συνεδρίαση του Οργανισμού για την Ισλαμική Συνεργασία.

Μεταξύ άλλων, ο Ακιντζί είχε τετ α τετ και με τον πρόεδρο της Ενωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Τουρκίας (TOBB - μιας από τις σημαντικότερες εργοδοτικές οργανώσεις της χώρας), Ριφάτ Χισαρτζικλίογλου. Ο ηγέτης του ψευδοκράτους υπενθύμισε ότι πρόσφατα Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι επιχειρηματίες συγκρότησαν το Φόρουμ της Λευκωσίας, με τη συνδρομή και επιχειρηματιών από Τουρκία και Ελλάδα. Επισήμανε ότι μια πιθανή πολιτική λύση πρέπει να στηριχτεί και οικονομικά, εννοώντας προφανώς την προσέλκυση επενδυτών, που απαιτεί σχεδιασμό μέτρων που θα διευκολύνουν την επιχειρηματική δράση και θα μεγαλώσουν το ενδιαφέρον των μονοπωλίων. Από αυτή τη σκοπιά, άλλωστε, ο Χισαρτζικλίογλου ευχήθηκε η «προσπάθεια» για το Κυπριακό να έχει αίσιο τέλος και να συζητηθούν τα βήματα που χρειάζονται για να αρθούν τα εμπόδια για εξωτερικές επενδύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ