Σάββατο 3 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Κλιμακώνεται η ένταση μετά τη δολοφονία εποίκων

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Εφόδους σε παλαιστινιακούς καταυλισμούς και κατοικίες της Δυτικής Οχθης και συλλήψεις πραγματοποιούν από χτες τα ξημερώματα εκατοντάδες Ισραηλινοί στρατιώτες, χρησιμοποιώντας ως αφορμή την περίεργη εν ψυχρώ εκτέλεση ενός ζεύγους Εβραίων εποίκων 31 και 30 ετών, αργά το βράδυ της Πέμπτης, μέσα στο αυτοκίνητό τους μπροστά στα μάτια των τεσσάρων παιδιών τους ηλικίας τεσσάρων μηνών, τεσσάρων, επτά και εννιά χρόνων.

Στις επιχειρήσεις των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων του στρατού συμμετέχουν και πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών σε μια προσπάθεια, υποτίθεται, να συλλάβουν το δράστη ή τους δράστες, οι οποίοι έκαναν την επίθεση λίγες ώρες μετά την ομιλία του Παλαιστίνιου Προέδρου, Μαχμούτ Αμπάς, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κατά την οποία ανακοίνωσε την αποχώρηση των Παλαιστινίων από τις "ειρηνευτικές" συμφωνίες του 1993 στο Οσλο λόγω της συνεχούς παραβίασής τους από το Ισραήλ. Παράλληλα, η επίθεση σε βάρος του ζεύγους εποίκων κοντά στο Μπέιτ Φούρικ, νοτιοανατολικά της Ναμπλούς σε τομέα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, σημειώθηκε παράλληλα με την αναζωπύρωση της έντασης στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σημαντικοί υπουργοί και στελέχη του δεξιού κυβερνώντος κόμματος «Λικούντ» έσπευσαν να κατηγορήσουν σαν «ηθικό αυτουργό» της εκτέλεσης των δύο Εβραίων εποίκων τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, με τον υπουργό Αμυνας, Μόσε Γιάαλον, να απειλεί με κλιμάκωση των στρατιωτικών μέτρων κατά των Παλαιστινίων, δηλώνοντας: «Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας απαιτεί από μας αποφασιστικότητα, ατσαλένιο χέρι και υπομονή. Πολεμάμε έναν αιμοδιψή εχθρό... Αυτήν τη στιγμή, ο ισραηλινός στρατός και οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες κινούνται εναντίον των δολοφόνων».

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση «Χαμάς» επικρότησε την επίθεση σαν «ηρωική επιχείρηση που πραγματοποίησαν μαχητές της αντίστασης στη Δυτική Οχθη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ