Πέμπτη 5 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επιτροπή... μάλαμα

Αυτεπάγγελτη έρευνα ξεκινάει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να εξετάσει πώς και γιατί η «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» εφαρμόζει πολιτική εκπτώσεων στις τιμές της. Βέβαια, εύλογη είναι η παρατήρηση, τι εκπτωτική πολιτική ακολουθεί η εταιρία, αφού η τιμή της μπίρας ανεβαίνει. Για να ξέρουμε λοιπόν, ας έχουμε υπόψη μας ότι η εκπτωτική πολιτική αφορά τους ενδιάμεσους κρίκους της αλυσίδας διακίνησης και όχι τον απλό καταναλωτή. Εδώ όμως προκύπτει το εξής καταπληκτικό: Οταν μία εταιρία κάνει εκπτώσεις, η Επιτροπή Ανταγωνισμού κάνει έρευνα. Οταν μία εταιρία εκτοξεύει τις τιμές στα ύψη, εκεί ουδείς αρμόδιος ενδιαφέρεται.

Τι συμβαίνει; Απλώς κάποιοι ανταγωνιστές της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας» προσέφυγαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, καταγγέλλοντας προφανώς... αθέμιτο ανταγωνισμό και απώλεια της πελατείας τους. Συνεπώς, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, καλείται να επαναφέρει στην τάξη τους παρανομούντες.

Τώρα βέβαια, όσο και να διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι καταναλωτές ότι οι τιμές τραβούν συνέχεια την ανηφόρα, το... αυτί της Επιτροπής δεν ιδρώνει. Αμφιβάλλει κανείς ότι δημιουργήθηκε για να εξισορροπεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ