Πέμπτη 5 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Τους χορεύουν οι μνηστήρες

Νέα παράταση, κατά μία βδομάδα, δόθηκε στις διαδικασίες ξεπουλήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μετά από σχετική απαίτηση των υποψηφίων αγοραστών. Ενώ μέχρι προχτές το υπουργείο Ανάπτυξης δήλωνε ότι δε θα δοθεί καμία παράταση από τις ημερομηνίες που έχουν οριστεί, χτες αποφάσισε να μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τις 9 στις 16 του Ιούλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση αυτή δόθηκε διότι το απαίτησαν οι υποψήφιοι αγοραστές, οι οποίοι αρχικά ζητούσαν η καταληκτική ημερομηνία πει να είναι στο τέλος Ιούλη.

Πέραν τούτου, οι 6 υποψήφιοι αγοραστές, καταγγέλλουν ότι το σχέδιο σύμβασης που κατάρτισε ο σύμβουλος ιδιωτικοποίησης, δεν τους δόθηκε έγκαιρα, με αποτέλεσμα να τους διατίθεται επαρκής χρόνος να το αξιολογήσουν και να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους. Με βάση το σχέδιο σύμβασης, οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν και άλλες παρατηρήσεις - απαιτήσεις στο σχέδιο, προκειμένου να είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Είναι βέβαιο, ότι η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει στο ακέραιο τις αξιώσεις των αγοραστών, αφού από τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αναφερόταν ότι το σχέδιο σύμβασης θα καταρτιστεί αφού ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων.

Βέβαια, για να μην υπάρξουν παρανοήσεις, ο «Ρ» και οι κομμουνιστές είναι οι τελευταίοι που θα αντιδράσουν στην απομάκρυνση του χρόνου ή - ακόμα καλύτερα - στη ματαίωση του ξεπουλήματος των Ναυπηγείων. Η τακτική ωστόσο που ακολουθούν οι κυβερνώντες είναι άκρως αποκαλυπτική για τους στόχους που υπηρετούν. Ετσι, προκειμένου να εξασφαλίσουν τελικά την παραχώρηση του Ναυπηγείου σε ιδιώτες, κάτι που έχει αναχθεί πλέον σε αυτοσκοπό, καθημερινά εκδηλώνουν τη διαθεσιμότητά τους να χορεύουν σε όποιο ρυθμό υπαγορεύουν οι επίδοξοι μνηστήρες. Είναι φανερό πως πρόκειται για μια τακτική που συμπληρώνει την εγκληματική πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, σε ξεπούλημα με ιδιαίτερα επαχθείς όρους και αντί πινακίου φακής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ