Πέμπτη 5 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Εκατό υποθέσεις στα ανακριτικά γραφεία

Νέα πτώση χτες του Γενικού Δείκτη, που έκλεισε στις 2.648,4 μονάδες

Πολύ άσχημο είναι πλέον το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς ο Γενικός Δείκτης βολοδέρνει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων χρόνων, ενώ στον ορίζοντα δε φαίνονται σημάδια που να θεωρούνται ενθαρρυντικά για τους απλούς πολίτες που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους. Χτες, οι απώλειες ήταν της τάξης του -1,28% με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 2.648,4 μονάδες. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 79 σημείωσαν άνοδο και 249 πτώση.

Στο μεταξύ, τρεις τακτικοί ανακριτές ασχολούνται πλέον με τις «φούσκες» του Χρηματιστηρίου, αφού εκτός από την 19η τακτική ανακρίτρια κ. Μπουρμπούκα που μέχρι τώρα διενεργούσε την κύρια ανάκριση για τις μετοχές «φούσκες», προστέθηκαν άλλοι δύο δικαστικοί λειτουργοί, η 14η ανακρίτρια κ. Γυφτοπούλου και ο 17ος κ. Μουράτογλου.

Καθημερινά οι μικροεπενδυτές που έχασαν τις οικονομίες τους καταφεύγουν μαζικά στα δικαστήρια με αγωγές και μηνύσεις, επιβαρυνόμενοι βέβαια τις δικαστικές αμοιβές και δικαστές δαπάνες, με την ελπίδα ίσως και μπορέσουν να... πάρουν κάποια από τα χαμένα λεφτά που τους καταλήστευσαν στο ναό του τζόγου.

Οι υποθέσεις με το Χρηματιστήριο ήδη έχουν ξεπεράσει τις 100, ενώ από την ανάκριση αποδεικνύεται ότι στο Χρηματιστήριο όλο αυτό τον καιρό συμμορίες λυμαίνονταν τα λεφτά των μικροεπενδυτών.

Ενδεικτικό, της μεγάλης απάτης που τελέστηκε σε βάρος χιλιάδων επενδυτών, είναι το γεγονός ότι εκτός από τις γνωστές διώξεις για απάτη και παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας που ασκούνται καθημερινά, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σύσταση και συμμορία. (Το αδίκημα αφορά υπαλλήλους γνωστής τράπεζας σε υποκατάστημα του Αιγάλεω, όπου πραγματοποιούσαν εξωχρηματιστηριακές πράξεις δεκάδων δισεκατομμυρίων δραχμών στη χαμηλότερη δυνατή τιμή, χρησιμοποιώντας κωδικούς πελατών τους, χωρίς εκείνοι να το γνωρίζουν).

Στα ανακριτικά γραφεία έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες υποθέσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν γνωστές χρηματιστηριακές εταιρίες, όπως KONTALEXIS AXE του Π. Κονταλέξη, ΜΕΓΑ ΑΧΕ του Ηλ. Τσοκάτου, της ACTINE του Ηλ. Μπογδάνου για συναλλαγές με μετοχές των εταιριών ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ, ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ, ΙΝΤΕΡΣΑΤ, ΑΤΤΙΚΑΤ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ