Σάββατο 10 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΗΕ - ΛΙΒΥΗ
Ανακοίνωσαν κυβέρνηση «ενότητας»

ΡΑΜΠΑΤ.--

Τη συγκρότηση κυβέρνησης «ενότητας» μεταξύ Λίβυων ισλαμιστών και «κοσμικών», ανακοίνωσε χτες τα ξημερώματα από την πόλη Σκιράτ του Μαρόκου ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Μπερναρντίνο Λεόν, σε μία προσπάθεια να δείξει πως οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν σε βάρος των δύο αντίπαλων πλευρών στη Λιβύη «απέδωσαν καρπούς».

Ο Λεόν σημείωσε ότι η κυβέρνηση «ενότητας» στη Λιβύη, που συγκροτείται μετά από σκληρά παζάρια περίπου ενός έτους, θα έχει πρωθυπουργό τον Φάγεζ ελ Σάρατζ και αντιπροέδρους τον Αχμαντ Μέιτιγκ, τον Φάτι ελ Μπέζμπρι και τον Μούσα ελ Κόνι. Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση «μπορεί να πετύχει» και κάλεσε το λιβυκό λαό να «αδράξει την ιστορική ευκαιρία» και «να σώσει τη χώρα», που στροβιλίζεται στον όλεθρο της αποσταθεροποίησης που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, επιδοκίμασε την εξέλιξη και εξήρε τους Λίβυους διαπραγματευτές, επειδή, όπως είπε, επέδειξαν «υπευθυνότητα, ηγετική ικανότητα και πνεύμα συνεργασίας σε μία κρίσιμη περίοδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ