Σάββατο 10 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Αποστολή αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Με απόφαση της 16ηςΔιεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε πέρσι στο Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ, ανάμεσα στις κοινές δράσεις που είχαν καταληχθεί ήταν και η αποστολή αντιπροσωπείας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στην πάλη του Παλαιστινιακού λαού. Η αποστολή αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 10 - 14 Οκτώβρη και θα περιλαμβάνει συναντήσεις με την παλαιστινιακή κυβέρνηση, την ισραηλινή Βουλή, Κομμουνιστικά Κόμματα και μαζικούς φορείς, καθώς και πολύμορφες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στις πόλεις Ραμάλα, Τελ Αβίβ και Ναζαρέτ. Τη φιλοξενία της αποστολής έχουν αναλάβει το ΚΚ του Λαού της Παλαιστίνης, το ΚΚ Παλαιστίνης και το ΚΚ Ισραήλ.

Η αποστολή αυτή αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία, στο φόντο των ιδιαίτερα ανησυχητικών εξελίξεων στην Παλαιστίνη αυτήν την περίοδο, με την κλιμάκωση της άγριας καταστολής από το κράτος του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Στην αποστολή θα συμμετάσχει εκ μέρους του ΚΚΕ ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του Κόμματος. Θα λάβουν μέρος επίσης και τα εξής κόμματα: Κόμμα Εργατών Βελγίου, Γερμανικό ΚΚ, ΚΚ Ινδίας (μ), ΑΚΕΛ, Νοτιαφρικανικό ΚΚ, Πορτογαλικό ΚΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ