Τρίτη 13 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Ψάχνονται τι θα κάνουν με το ΠΑΣΟΚ

Ψάχνονται στο Ποτάμι για το αν, πότε, και σε ποια βάση θα πρέπει να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθεια σύμπηξης ενός υπολογίσιμου «τρίτου πόλου», που θα παίζει ρόλο στην εγχώρια σοσιαλδημοκρατία και συνολικότερα στο αστικό πολιτικό σκηνικό.

Προσώρας, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, εμφανίζεται πιο αρνητικός. Μιλώντας στην «Καθημερινή» και απαντώντας γιατί δεν συνεργάζεται με την Φώφη Γεννηματά, παρέπεμψε στο... αμαρτωλό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ: «Να υπενθυμίσω ότι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε 16 χρόνια και η ΝΔ 10. Πολλά από όσα ζούμε τώρα είναι δικά τους εγκλήματα. Δεν θα τα ξεχάσουμε επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φαντάζει ακόμη χειρότερη».

Επανερχόμενος στο θέμα, από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε την Κυριακή, μίλησε για «επιμέρους συμμαχίες» αλλά όχι «συστράτευση»: «Επιμέρους συμμαχίες μπορούμε να κάνουμε. Επί παραδείγματι, για τον εκλογικό νόμο. Μπορούμε να κάνουμε συμμαχίες με το ΠΑΣΟΚ, με ανθρώπους της ΝΔ, ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να συστρατευθούμε με μία από τις δυνάμεις του Κοινοβουλίου δεν είναι πιθανό και νομίζω ότι δεν θα είναι και προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας».

Εντός του Ποταμιού, βέβαια, ακούγονται και άλλες απόψεις. Χαρακτηριστικά, ο Σπ. Λυκούδης στην εισήγησή του στην Πανελλαδική Σύσκεψη των «ΜΕΤΑρρυθμιστών» (η κίνηση του Σπ. Λυκούδη που συνεργάζεται με το Ποτάμι), μιλώντας για τη «συσπείρωση του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου», ανέφερε: «Στον ευρύτερο πολιτικό χώρο στον οποίο όπως περιγράψαμε εκτιμούμε ότι κινείται το Ποτάμι (...) κινούνται κι άλλες οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις, όπως το ΠΑΣΟΚ, ανέστιες ομάδες, άτομα και πολιτικές προσωπικότητες.Οι εγκλήσεις και αντεγκλήσεις μεταξύ τους δεν έχουν νόημα».

Επιμένοντας στην ανάγκη «ενότητας του χώρου», πρόσθεσε: «Από αυτήν την φιλοδοξία δεν έχουμε παραιτηθεί. Χρειάζεται, όμως, από όλους σύνεση, ευθύνη και κυρίως η επίγνωση ότι πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση και επίπονη προσπάθεια, για να μην αποτύχει, όπως οι προηγούμενες (...) Υπάρχει αρκετό και προφανές έδαφος συνεννόησης και διαλόγου και πρέπει να επιδιωχτεί από όλες τις πλευρές σε κάθε δυνατή ευκαιρία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ