Τρίτη 13 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλο γλέντι στη Λαϊκή Σκηνή

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» είναι διαχρονικά και παραμένει μια μεγάλη γιορτή. Και από αυτήν τη γιορτή, δε λείπει κάθε χρόνο η λαϊκή μας παράδοση και τα γνήσια λαϊκά γλέντια.

Αυτό εκφράστηκε και φέτος στη Λαϊκή Σκηνή την τρίτη μέρα του Φεστιβάλ, όπου διαδοχικά ανέβηκαν στη σκηνή η Γιώτα Βέη, ο Γιώργος Μάγκας και ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Μετά την κεντρική ομιλία, οι παρέες έσπευσαν να πάρουν τη θέση τους και να ενώσουν τα τραπέζια τους στη Λαϊκή Σκηνή για να μη χάσουν ούτε νότα, για ν' αρχίσουν το χορό. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια και παλιά γνώριμη του Φεστιβάλ Γιώτα Βέη, ζέστανε τους «συνταξιδιώτες» της στο Λαϊκό Στέκι με ένα ταξίδι σε παραδοσιακούς ρυθμούς, με τραγούδια που χάνονται στα βάθη της Μικράς Ασίας, μια μουσική περιδιάβαση από τη Θράκη μέχρι το Αιγαίο και από την Ηπειρο μέχρι την Κύπρο. Στο δεύτερο τραγούδι οι πρώτοι έχουν ήδη σηκωθεί και σέρνουν το χορό.

Κι αυτή η εικόνα συνεχίστηκε και απογειώθηκε στο επόμενο πρόγραμμα της Λαϊκής Σκηνής, με τον Γιώργο Μάγκα και το μαγικό του παίξιμο στο κλαρίνο, με ένα ρουμελιώτικο γλέντι από τον ίδιο μαζί με τους γιους του, τον Γιώργο και τον Δημήτρη, τη γυναίκα του Τζούλη στο τραγούδι, τον κ. Σούτα στα πλήκτρα, τον Φ. Κοκόρη στην κιθάρα, τον Γ. Καλύβη στο τουμπελέκι.


Και το γλέντι συνεχίστηκε για ώρες ακόμα, αφού τη σκυτάλη πήρε αμέσως μετά η αυθεντική γνήσια λαϊκή φωνή του Γιώργου Μαργαρίτη. Τη συναυλία ξεκίνησε η Ασπα Θεοφίλου και στη συνέχεια ο Γιώργος Μαργαρίτης, αφού χαιρέτισε από σκηνής «την πιο έντιμη νεολαία, την νεολαία του ΚΚΕ», μνημόνευσε μέσα από τα τραγούδια του τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον Κώστα Βίρβο κι άλλους μεγάλους καλλιτέχνες.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ