Τρίτη 13 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ ΚΑΙ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Εκδήλωση τιμής για τα 71 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας

Η χτεσινή εκδήλωση που διοργάνωσαν η ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για την Απελευθέρωση της Αθήνας πριν από 71 χρόνια, ήταν μια αναμέτρηση με την Ιστορία, που διάφορες πολιτικές δυνάμεις προσπαθούν να ξαναγράψουν με βρώμικο μελάνι, ψεύδη και αποσιωπήσεις. Εγινε στον πεζόδρομο της Κοραή, εκεί που υπήρχαν τα γραφεία του ΕΑΜ και τίμησε την Ιστορία που γράφτηκε με αίμα και θυσίες. «ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΟΠΛΑ, ΔΣΕ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ», αυτή είναι η αλήθεια, αυτό είναι ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στα στόματα δεκάδων νέων και μεγαλύτερων αγωνιστών.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Εμείς οι νέοι κομμουνιστές και κομμουνίστριες υποκλινόμαστε μπροστά στη γενιά της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Τους τιμάμε, μελετώντας την ιστορία του εργατικού - λαϊκού κινήματος, αντλώντας πείρα και πολύτιμα συμπεράσματα από την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης.

Τους τιμάμε, αντιπαλεύοντας την παραχάραξη της Ιστορίας που σήμερα προωθείται ακόμα πιο έντονα, με μοναδικό στόχο και σκοπό να ξεχάσουν οι παλιοί και να μη μάθουν ποτέ οι νέοι και οι νέες την ιστορική αλήθεια.

Μα, πάνω απ' όλα, τους τιμάμε συνεχίζοντας τον αγώνα σε όλες τις φάσεις και τις καμπές του κινήματος, σταθερά, αταλάντευτα, με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία, τον αγώνα για την κατάργηση του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, για να φτιάξουμε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Σημείωσε ακόμα πως «το ΚΚΕ μελετά την Ιστορία του από τη σκοπιά τού να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και ικανοί στην πάλη που διεξάγουμε για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην Ελλάδα» και πρόσθεσε πως «τα διδάγματα και τα συμπεράσματα που βγαίνουν από την εξέταση αυτής της ιστορικής περιόδου είναι φωτιά για το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και όσους το υπερασπίζονται»!

Στηλίτευσε αυτούς που κάνουν πως τιμούν τους νεκρούς του ΕΑΜ αλλά κόβουν και ράβουν το περιεχόμενό αυτού του αγώνα κατά πώς τους βολεύει, προσβάλλοντας έτσι τους ίδιους τους αγωνιστές. Αναφέρθηκε στη στάση των διαφόρων τμημάτων της αστικής τάξης τότε, για να δείξει ότι όπως και σήμερα έτσι και τότε δεν «πήγαμε όλοι μαζί» και κάλεσε τους νέους να ψάξουν και να μάθουν την ιστορική αλήθεια.

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο Θοδωρής Αυγέρος, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ο οποίος αφού κατήγγειλε την περιφερειάρχη Ρ. Δούρου που διοργανώνει εκδηλώσεις ερήμην της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, σημείωσε: «Εμείς πιστεύουμε στη δύναμη του λαού. Ξέρουμε ότι είναι δικιά μας η ευθύνη να μπολιάσουμε τις λαϊκές συνειδήσεις με τα ιδανικά του αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Να δείξουμε ότι τα μεγάλα άλματα στην ιστορία της ανθρωπότητας έγιναν όταν οι λαοί πίστεψαν σε ιδέες και αξίες που για να τις πραγματοποιήσουν άξιζε να κάνουν μεγαλύτερες θυσίες».

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, ο Βασίλης Κατσαραγάκης, ο Γιάννης Γραμματικάκης και η Τάνια Παπαναστασάτου από το συγκρότημα της ΚΝΕ τραγούδησαν τραγούδια της Αντίστασης. «Γιατί μ' αυτά μας μεγάλωσαν οι παππούδες μας», «γιατί αυτά μας θυμίζουν τις ιστορίες που έχουμε ακούσει». Γιατί η αλήθεια έχει βαθιές ρίζες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ