Τρίτη 13 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προσπάθεια διαφοροποίησης από τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει

«Χαμένοι» στα διαδικαστικά της εσωκομματικής τους διαδικασίας για την εκλογή νέου προέδρου δείχνουν στη ΝΔ, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα μια αδυναμία να αντιπολιτευτούν ουσιαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ταυτίζονται στρατηγικά στα ζητούμενα αναθέρμανσης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας.

Χτες, οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ συναντήθηκαν στα κεντρικά του κόμματος και κατέληξαν (χωρίς να είναι τελεσίδικο...) να γίνει ένα ντιμπέιτ των υποψηφίων, στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Προϋπόθεση, βέβαια, είναι να μετάσχει και ο Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος εμφανίζεται αρνητικός, καθώς σύμφωνα με τους συνεργάτες του, οι διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ είναι στελέχη του ίδιου κόμματος και όχι εκπρόσωποι αντίπαλων κομμάτων για να κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους σε κοινή θέα.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων συμφώνησαν στη διεξαγωγή δύο «συνδιασκέψεων» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου οι υποψήφιοι θα εκφράσουν τις απόψεις τους σε μια σειρά θέματα. Κι εδώ, όμως, υπάρχει ερωτηματικό: Αν το «κοινό» των συνδιασκέψεων θα είναι αμιγώς κομματικό ή θα είναι ανοικτές σε ευρύτερα ακροατήρια.

Επιπλέον, χτες συνεδρίασε για άλλη μια φορά η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, εξετάζοντας θέματα όπως το πόσες κάλπες θα στηθούν και πού, τι αντίτιμο θα πληρώνει όποιος προσέρχεται να ψηφίσει, επί τη βάση ποιων εκλογικών καταλόγων θα γίνει η ψηφοφορία κ.ά. Το μόνο που δείχνει να έχει «κλειδώσει», είναι η ημερομηνία των εκλογών στις 22/11, ενώ αν χρειαστεί και δεύτερος γύρος προστίθεται η 29/11.

Πέραν αυτών, ζητήματα έχουν να λύσουν και σχετικά με το ρόλο που θέλουν να παίξουν, ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως πολιτική δύναμη ικανή να ξαναδιεκδικήσει την αστική διακυβέρνηση, ενσωματώνοντας τη λαϊκή αγανάκτηση από τα μέτρα του μνημονίου και ταυτόχρονα στοιχίζοντάς την πίσω από τα προτάγματα του κεφαλαίου, που θέλει ακριβώς τέτοια μέτρα.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης, ερωτώμενος για το αν θα ψηφίσει τα προαπαιτούμενα, επιχειρώντας να εμφανιστεί διαφοροποιούμενος από αντιλαϊκά μέτρα τα οποία ενέκρινε και η ΝΔ, υπερψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο στη Βουλή, ανέφερε: «Η ΝΔ, καταρχήν, θα στηρίξει καθετί το οποίο θεωρεί θετικό, εποικοδομητικό, αναπτυξιακό, μεταρρυθμιστικό και θα αποδοκιμάσει κάθε μέτρο που είναι υφεσιακό, που είναι περικοπές και που είναι φόροι, μόνο και μόνο για να συντηρηθεί ένα αναποτελεσματικό μεγάλο και φθαρμένο κράτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ