Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Επιδρομές «αγνώστων» και άρνηση στο σχέδιο του ΟΗΕ

ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις ισλαμιστών παραρτήματος του «Ισλαμικού Κράτους» στη Σύρτη της Λιβύης πραγματοποίησαν πολεμικά αεροσκάφη απροσδιόριστης ταυτότητας και εθνικότητας, χτες, κατά την τέταρτη επέτειο από τη σφαγή του Λίβυου Προέδρου, Μουαμάρ Καντάφι, στη γενέτειρά του στις 20 Οκτώβρη 2011 από ισλαμιστές μισθοφόρους. Τρεις μέρες αργότερα, η λεγόμενη «μεταβατική» λιβυκή κυβέρνηση ανακοίνωνε την υποτιθέμενη «πλήρη απελευθέρωση» της Λιβύης από το καθεστώς Καντάφι, παρότι συνεχιζόταν η επέμβαση που είχαν εξαπολύσει το Μάρτη της ίδιας χρονιάς ΝΑΤΟικές δυτικές δυνάμεις (πλην Γερμανίας) και χώρες του Περσικού Κόλπου...

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης ανακάλεσε χτες την απόφασή της να στηρίξει πρόταση του ΟΗΕ και να συμμετάσχει σε κυβέρνηση «ενότητας» με «μετριοπαθείς» ισλαμιστές που εδρεύουν στην Τρίπολη που θα είχε ως πρωθυπουργό τον Φαγιέζ Σαμάτζ και τρεις αντιπροέδρους από τη δυτική, ανατολική και νότια Λιβύη.

Παράλληλα, ένα ακόμη βίντεο με φρικαλέους βασανισμούς και εκτελέσεις αιχμαλώτων δημοσιοποίησαν οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία, δίνοντας τα ανάλογα προσχήματα σε διάφορες δυνάμεις να δικαιολογούν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους σε μία από τις πλουσιότερες, σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, χώρες του κόσμου.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι κατά το παρελθόν έχουν πραγματοποιήσει επιδρομές σε θέσεις τζιχαντιστών στη Λιβύη πολεμικά αεροσκάφη από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ