Σάββατο 24 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΓΝΗ - «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ»
Απολύονται 36 επικουρικοί στο τέλος του χρόνου

Οι ελάχιστες προσλήψεις που ανακοίνωσε το υπουργείο δεν απαντάνε στις ανάγκες των νοσοκομείων

«Τα δύο νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ως αποτέλεσμα των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και της υποχρηματοδότησής τους: Κλινικές κλείνουν ή συγχωνεύονται, τμήματα συρρικνώνονται», σημειώνουν τα σωματεία εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και στο «Βενιζέλειο» σε κοινή επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας.

Συμπληρώνουν πως «οι ελάχιστες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που εξαγγέλλονται και που πρόσφατα είδαν ξανά το φως της δημοσιότητας, πέραν του ότι η υλοποίησή τους απαιτεί αρκετό χρόνο, δεν απαντάνε στο ελάχιστο στις ανάγκες άμεσης και επαρκούς στελέχωσης των νοσοκομείων μας».

Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο λόγω της απόλυσης των 25 επικουρικών εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και των 11 του Βενιζέλειου τον ερχόμενο Δεκέμβρη. «Οι συνέπειες θα είναι επώδυνες για τους ασθενείς των νοσοκομείων και ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους ήδη εξουθενωμένους εργαζόμενους», αναφέρεται.

Τα ΔΣ των Σωματείων ζητάνε από τον υπουργό άμεσα συνάντηση και να προχωρήσει - ανάμεσα σε άλλα - σε: Μονιμοποίηση των επικουρικών εργαζομένων στα νοσοκομεία και πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη σταθερή εργασία. Πλήρη χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αμεση πληρωμή χωρίς περικοπές όλων των δεδουλευμένων (μισθών, υπερωριών, εφημεριών). Καθολικό δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Ενταξη στα ΒΑΕ.

Σε άλλα νοσοκομεία και δομές

Την απόλυση τριών καθαριστριών από την εργολαβική εταιρεία «ΑΝΟΔΙΚΗ» καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων ΓΝ Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Στις καθαρίστριες οφείλονται δεδουλευμένα δύο μηνών και το επίδομα άδειας, ενώ υπάρχει πληθώρα καταγγελιών για καταπάτηση δικαιωμάτων.

Επίσης, την απόλυση από το Κέντρο Αποκατάστασης «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ» τριών εργαζομένων «που δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς και τις απειλές του εργοδότη σχετικά με τη χρήση της νόμιμης εξάμηνης άδειας μητρότητας που δικαιούνται», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Λάρισας. Καλεί τις εργαζόμενες να οργανωθούν στο σωματείο, να μπει φραγμός σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ