Σάββατο 24 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα στην «ΤΡΙΚΚΗ»

Σε αγωνιστική επαγρύπνηση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο γάλακτος Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ» (ανήκει στην Ενωση Συνεταιρισμών Τρικάλων) με μπροστάρη την Επιτροπή Αγώνα που έχουν συγκροτήσει, υπερβαίνοντας την πλειοψηφία στο ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου, η οποία στηρίζει τους εργοδοτικούς σχεδιασμούς για την υπογραφή ατομικών Συμβάσεων Εργασίας και τη μείωση των μισθών μέχρι και 30%.

Χτες, πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, στην οποία παραβρέθηκαν ο Μ. Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και ο Χρ. Κατσώτης, ως μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που κατήγγειλε τις εργοδοτικές μεθοδεύσεις. Τη διαδικασία απαξίωσε η πλευρά της εργοδοσίας, καθώς έφυγε χωρίς να υπογράψει το πρακτικό, όπου θα δεσμευόταν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. Από την πλευρά των εργατών τονίστηκε πως δεν δέχονται τις ατομικές συμβάσεις, πολύ περισσότερο που αυτές γίνονται υπό την απειλή απολύσεων.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, η Επιτροπή θα συγκαλέσει γενική συνέλευση των εργαζομένων για να συζητήσουν τις εξελίξεις και να πάρουν αποφάσεις. Την Κυριακή σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών της περιοχής, η Επιτροπή καλεί σε σύσκεψη τις γυναίκες εργαζόμενες και τις συζύγους των εργαζομένων στην ΤΡΙΚΚΗ, προκειμένου να στηρίξουν ενεργά τον αγώνα. Η σύσκεψη θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Πανελλήνιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ