Σάββατο 24 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΤΥΠΟΣ - ΧΑΡΤΙ
Διαμαρτυρία εργαζομένων και συνταξιούχων την Τρίτη

Στις 10 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας, με αιχμή το Ασφαλιστικό

Από παλιότερη κινητοποίηση των λιθογράφων για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα
Από παλιότερη κινητοποίηση των λιθογράφων για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα
«Υπερασπίζουμε επιθετικά, με αγώνες παντού, ό,τι έχει απομείνει από τις συντάξεις, τις παροχές Υγείας. Αγωνιζόμαστε για ανάκτηση των απωλειών, για διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων στο ύψος των σύγχρονων αναγκών».

Αυτά τονίζουν σωματεία και ενώσεις εργαζομένων στον κλάδο του Τύπου - Χάρτου και καλούν σε συγκέντρωση την Τρίτη, στις 10 π.μ., στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής (Κλεισθένους 15) και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, ενάντια στα μέτρα που σχεδιάζονται σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Την κινητοποίηση οργανώνουν από κοινού η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και οι Σύνδεσμοι Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Πειραιά.

Για τα ιδιαίτερα ζητήματα που θέλει να αναδείξει η κινητοποίηση, τα Σωματεία αναφέρουν: «Η απαξίωση που παρατηρείται στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ αποτελεί τον προάγγελο για το τι θα ακολουθήσει. Ηδη υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων στη Δ' Διεύθυνση, που για να καταβληθούν γίνεται δανειοδότηση από άλλο κλάδο. Είναι μεγάλες οι ελλείψεις σε προσωπικό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή των νέων συντάξεων και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ