Σάββατο 24 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Δεν καταβάλλουν έγκαιρα ούτε τα ψίχουλα

Ούτε χτες καταβλήθηκε η τρίτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων που πρέπει να αποδοθεί μέσω ΟΓΑ σε 640.000 οικογένειες, επιδόματα που εν μέρει μόνο καλύπτουν τις εκπτώσεις που είχαν παλιότερα οι φορολογούμενοι λόγω τέκνων. Μέχρι στιγμής, η πίστωση ύψους 225 εκατομμυρίων ευρώ δεν έχει δοθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, και ας προσπαθούσε τις προάλλες ο υπουργός Εργασίας να φορτώσει τις ευθύνες στη συμβολική κατάληψη του υπουργείου από το ΠΑΜΕ.

Ετσι, η καταβολή των ποσών που αντιστοιχούν στο Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και στο Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών μεταφέρεται τουλάχιστον για την επόμενη βδομάδα.

Ομως, την επόμενη βδομάδα φαίνεται ότι μεταφέρεται και η καταβολή της τέταρτης δόσης της επιδότησης σίτισης, που πιστώνεται στην Κάρτα Αλληλεγγύης, σε 145.359 δικαιούχες οικογένειες που δεν μπορούν στην κυριολεξία να επιβιώσουν. Παρά τις προπαγανδιστικές τυμπανοκρουσίες, το υπουργείο Εργασίας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ούτε το ποσό των 16,7 εκατ. ευρώ για να συνεχιστεί κανονικά η παροχή και αυτών έστω των ελάχιστων μέσων επιβίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση σίτισης ανέρχεται στο ποσό των 70 - 220 ευρώ το μήνα και χορηγείται στους δικαιούχους, ανάλογα με το εισόδημα αλλά πρόκειται για οικογένειες που διαβιούν σε ακραίες συνθήκες φτώχειας και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τον επιούσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ