Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Σάλος από νέο θάνατο 18χρονου Αφροαμερικανού

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Αναστάτωση προκαλεί από το περασμένο 24ωρο στην κοινωνία του Νόρμαντι, του Μιζούρι των ΗΠΑ, ο θάνατος 18χρονου Αφροαμερικανού υπό συγκεχυμένες συνθήκες.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο έφηβος ήταν αυτόχειρας και ότι τερμάτισε τη ζωή του με δικό του όπλο, πυροβολώντας στο πρόσωπο, γι' αυτό και διενεργεί έρευνα για αυτοκτονία. Η οικογένεια του νεαρού και γείτονες της περιοχής υποστηρίζουν ότι ο 18χρονος σκοτώθηκε όταν δέχθηκε στο πρόσωπο σφαίρα αστυνομικού στη διάρκεια συμπλοκής.

Αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο νεαρός λεγόταν Αμοντέρεζ Γκριν, τονίζοντας ότι η οικογένεια και οι γείτονες του νεαρού αμφισβητούν την εκδοχή της αστυνομίας για τις συνθήκες θανάτου. Εκπρόσωπος Τύπου της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της κομητείας του Σεντ Λιούις επιβεβαίωσε ότι ο Γκριν εξέπνευσε στις 4.29 χτες το πρωί τοπική ώρα, αλλά ο ιατροδικαστής δεν έχει ακόμη προσδιορίσει τα αίτια του θανάτου του.

Το προάστιο Νόρμαντι της κομητείας Σεντ Λιούις βρίσκεται νότια από το Φέργκιουσον, που το περσινό καλοκαίρι είχε γίνει επίκεντρο θυελλωδών μαζικών διαμαρτυριών κατά της αστυνομικής βίας μετά τη δολοφονία 18χρονου Αφροαμερικανού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ