Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επικίνδυνος ο ρόλος της ΕΕ και των συμμάχων της στο Παλαιστινιακό

Τον επικίνδυνο ρόλο της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στο Παλαιστινιακό ανέδειξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, καταδεικνύοντας, επίσης, τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε:

«Η θηριωδία του ισραηλινού κράτους - τοπικού χωροφύλακα του ιμπεριαλισμού, με δεκάδες δολοφονημένους Παλαιστίνιους στα τελευταία γεγονότα, στηρίζεται από ΗΠΑ και ΕΕ. Υποκριτικά ψελλίζουν ευχές, όμως, στην πράξη, τηρώντας ίσες αποστάσεις από θύτη και θύματα, όπως και τα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου, υπονομεύουν κάθε προοπτική για ένα ανεξάρτητο, βιώσιμο, κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος. Εκπροσωπώντας επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή των πετρελαίων, όπου οι ανταγωνισμοί οργιάζουν, σπέρνουν πολέμους, εξαθλίωση, προσφυγιά, εμπλέκουν σε επικίνδυνες καταστάσεις όλους τους λαούς της περιοχής σε συνεργασία με κυβερνήσεις, όπως η ελληνική, που αντί να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος αναβαθμίζει τη στρατιωτική και οικονομική συνεργασία με το Ισραήλ.

Η προοπτική για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για ανεξάρτητο, κυρίαρχο, βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, διάλυση των εποικισμών, επιστροφή των προσφύγων, απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, θα δικαιωθεί με την πάλη του Παλαιστινιακού λαού στην πατρίδα του και με τη διεθνή αλληλεγγύη των λαών.

Σ' αυτήν την αλληλεγγύη καλεί και πρωτοστατεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ