Σάββατο 31 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Με τον Ουκρανό πρέσβη μετά την επίσκεψη της Αμερικανίδας

Με τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Β. Σκούροφ, συναντήθηκε χτες ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος. Οπως ανακοινώθηκε, «στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Δεν περνά απαρατήρητο ότι η συνάντηση έγινε λίγες μόνο μέρες μετά την άφιξη στην Αθήνα της βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιας για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ.

Η Νούλαντ, αφού είδε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Είχα διαβουλεύσεις με έναν ισχυρό σύμμαχο του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα. Ημουν πολύ ευτυχής που είχα την ευκαιρία να δω τον πρωθυπουργό Τσίπρα, τον υπουργό Εξωτερικών Κοτζιά (...) Και προφανώς μιλήσαμε για περιφερειακά ζητήματα: Κύπρος, Ουκρανία, Συρία, Ιράκ, Λιβύη. Ολες αυτές τις προκλήσεις πάνω στις οποίες δουλεύουμε μαζί».

Οπου ως «δουλεύουμε μαζί» διαβάστε τον ενεργό ρόλο που διεκδικεί η συγκυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ - ΕΕ, στην προσπάθειά της να επιτύχει τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων μονοπωλίων σε ολόκληρο το τόξο από Μαύρη Θάλασσα και Βαλκάνια έως Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και Ανατολική Μεσόγειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ