Κυριακή 8 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
«Πρώτη» της νέας Βουλής

ΣΟΦΙΑ.-

Να «διασφαλιστεί η είσοδος της Βουλγαρίας το 2002 στο ΝΑΤΟ»: Αυτή θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της 39ης Λαϊκής Συνέλευσης - της Βουλής - της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την τοποθέτηση τόσο του Προέδρου της χώρας, Πέταρ Στογιάνοφ, όσο και του αρχηγού της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Εθνικό Κίνημα για τον Συμεών ΙΙ, Πλάμεν Παναγιότοφ, μεταδίδουν το Βουλγαρικό Τηλεγραφικό Πρακτορείο και το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πέρα από τη θέση στη διάθεση της Βουλής, της παραίτησης της κυβέρνησης του Ιβάν Κόστοφ και την «πρώτη» της νέας Βουλής την Πέμπτη, από τα αξιοσημείωτα στη βουλγαρική πολιτική σκηνή ήταν η είδηση που μετέδωσε το Μακεδονικό Πρακτορείο περί ύπαρξης συμφωνίας μεταξύ του Κινήματος για τον Συμεών και του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών - με 21 έδρες - που εκφράζει την τουρκική μειονότητα (κάποιοι λένε ότι εκφράζει περισσότερο τους Τούρκους στρατηγούς). Επισήμως οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης άρχισαν την Παρασκευή και συνεχίζονται.

Πρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Ογνιάν Γερτζίκοφ, καθηγητής της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου της Σόφιας κι επικεφαλής του νομικού «επιτελείου» του Συμεών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ