Κυριακή 8 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
«Εξοδα» αρπαγής: 70 δισ. δρχ...

Μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα. Μιλούν για Διεθνές Δίκαιο. Μιλούν για Δημοκρατία. Και όλα αυτά την επέτειο των 2.000 χρόνων από την αυτοκτονία του Ιούδα. Εκείνος, τουλάχιστον αυτοκτόνησε. Αυτοί, όπως ο κύριος Τζίντζιτς, επιδεικνύουν τα αργύρια της προδοσίας.

***

Τα αργύρια της προδοσίας των λακέδων του Μπους, του Κλίντον, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν είναι φυσικά μόνον εκείνα που φαίνονται. Δεν είναι μόνον τα 5 εκατομμύρια δολάρια με τα οποία είχαν επικηρύξει το κεφάλι του Μιλόσεβιτς οι Αμερικάνοι από την εποχή της επιδρομής στο Κοσσυφοπέδιο. Και αλήθεια: Ποιος θα τα πάρει τώρα αυτά τα αργύρια; Πώς θα διαχειριστεί τα αργύρια ο κ. Κοστούνιτσα. Ο οποίος ισχυρίζεται ότι «δε γνώριζε». Αλλά αποκαλύφθηκε ότι από κοινού με τον Τζίντζιτς έλαβαν την απόφαση της παράδοσης...

***

Βέβαια, όπως είπαμε, δεν είναι μόνο τα δολάρια της επικήρυξης. Οι «δωρητές» έχουν ειδικό ταμείο για αυτές τις βρώμικες δουλιές.

Την επομένη της απαγωγής και της παράδοσης του Μιλόσεβιτς οι φιλάνθρωποι της Δύσης αποφάσισαν να «δωρίσουν» - λέει - στη Γιουγκοσλαβία 1,3 δισ. δολάρια. Τόσο αποτιμήθηκε η προδοσία. Αλλά κι αυτά τα λεφτά στις πολυεθνικές τους θα πάνε που τώρα θα αρχίσουν, λέει, να ανοικοδομούν τη Γιουγκοσλαβία. Θα την ανοικοδομήσουν στα σημεία ακριβώς που χάσκουν οι κρατήρες από τις βόμβες, της επί 78 ημέρες θηριωδίας τους.

***

Τα λεφτά τους σίγουρα, λοιπόν, δε θα πάνε χαμένα. Οπως δεν πήγαν χαμένα τα προηγούμενα. Λέμε για εκείνα τα εκατομμύρια δολάρια που έρεαν από τα ταμεία της Δύσης ώστε να ενισχυθεί η γιουγκοσλαβική αντιπολίτευση και να ανατραπεί «δημοκρατικά» ο Μιλόσεβιτς. Οπως μάλιστα αποκάλυψε η «Ουάσιγκτον Ποστ» την παραμονή των εκλογών στη Γιουγκοσλαβία, οι οργανώσεις της γιουγκοσλαβικής «αντιπολίτευσης» είχαν λάβει μέχρι εκείνη τη στιγμή 70 εκατ. δολάρια από τις ΗΠΑ με τη μορφή... «βοήθειας». Τις ίδιες μέρες οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» αποκάλυψαν ότι πριν ακόμα από τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο, οι ΗΠΑ ξόδευαν περίπου 10 εκατ. δολάρια το μήνα τροφοδοτώντας τη γιουγκοσλαβική «αντιπολίτευση». Από τις εκλογές και εντεύθεν το ποσό για τον «εκδημοκρατισμό» της Σερβίας υπολογίζεται ότι έχει ξεπεράσει τα 70 εκατ. δολάρια...

***

Αυτή είναι η δημοκρατία τους. Αργυρώνητη. Η δημοκρατία τους είναι μια πόρνη που για μια χούφτα δολάρια κάνει τα πάντα. Και να ξέρετε κάτι ακόμα. Πελάτες αυτής της πόρνης δεν είναι μόνον ο Μπους και ο Σρέντερ. Πελάτης αυτής της πόρνης στο σώμα και στην ψυχή είναι και η δική μας δημοκρατία, η ελληνική.

Βέβαια, πληρώνουμε κάτι παραπάνω αλλά φαίνεται ότι κάποιοι το ευχαριστιούνται. Γιατί, ξέρετε, από τα 1,3 δισ. δολάρια που αποτιμήθηκε το κεφάλι του Μιλόσεβιτς τα 70 δισ. δραχμές τα κατέβαλε η καλή μας κυβέρνηση! Ναι! Πληρώσαμε και μεις για την απαγωγή του Μιλόσεβιτς! Στα 70 δισ. δραχμές ανέρχεται η συμβολή μας για να πληρωθούν τα μεροκάματα των δημίων. Στα 70 δισ. δραχμές...

***

Σημείωση: Οτι τα χρήματα αυτά, τα «ελληνικά», αντλήθηκαν από εισροές που είχε η δημοκρατία μας από «άλλες» δραστηριότητες, όπως, για παράδειγμα, από δραστηριότητες όπως η παράδοση Οτσαλάν..., είναι κάτι που διαψεύδεται κατηγορηματικά. Εμείς για την παράδοση του Μιλόσεβιτς, λένε κάποιοι, δεν πήραμε φράγκο... Συνεπώς, εκείνα που δώσαμε για τον Μιλόσεβιτς, πιθανώς θα τα είχε... προϋπολογίσει ο κ. Σημίτης και έτσι δεν τα χρωστάμε σε κανέναν.

Η δημοκρατία μας βλέπετε, πληρώνει τους δημίους με «καθαρά» λεφτά.


Ν. Μπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στη Χάγη δικαζόμαστε όλοι» (2001-06-29 00:00:00.0)
Ηταν ΝΑΤΟική απαίτηση (2001-04-06 00:00:00.0)
Αμερικανικά "αργύρια" για τη σύλληψη του Μιλόσεβιτς... (1999-06-26 00:00:00.0)
Ο Μιλόσεβιτς ανήγγειλε την έναρξη ανοικοδόμησης (1999-06-15 00:00:00.0)
Το επόμενο "κεφάλαιο", οι ανοιχτές πληγές του πολέμου (1999-06-13 00:00:00.0)
Απέχουν οι αλβανόφωνοι (1996-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ