Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΤΟ ΑΧΑΡΝΩΝ - ΦΥΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αντλούμε πείρα από την Ιστορία για τις μάχες που έρχονται

Εκδήλωση με αφορμή τις εκτελέσεις από τους ναζί και τους συνεργάτες τους στη Χασιά

Μία σημαντική πρωτοβουλία που αφορά την αντιφασιστική πάλη του λαού της περιοχής, πήρε η ΤΟ Αχαρνών - Φυλής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Με αφορμή την επέτειο από το κάψιμο της Χασιάς από τους ναζί κατακτητές και την εκτέλεση Χασιωτών από ντόπιους συνεργάτες τους, συγκέντρωσε διάσπαρτα ως τώρα στοιχεία και μαρτυρίες και τα παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση που έγινε την προηγούμενη Κυριακή, στην αίθουσα του Δημαρχείου της Χασιάς (Φυλή).

Το ενδιαφέρον του κόσμου εκδηλώθηκε με μαζική παρουσία στην εκδήλωση και έγινε αφορμή για να έρθουν στο φως και άλλα στοιχεία και μαρτυρίες από επιζώντες εκείνης της εποχής, γεγονός που με τη σειρά του οδήγησε τους συντρόφους της Οργάνωσης να αναλάβουν τη δέσμευση να συγκεντρώσουν και αυτό το υλικό για μια πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση σε επόμενη εκδήλωση.

Εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις της εργατικής τάξης και του λαού

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Νίκος Καλούτσης, Γραμματέας της ΤΟ Αχαρνών - Φυλής του ΚΚΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το Κόμμα μας και στην περιοχή μας κάνει συστηματική προσπάθεια να αναδείξει ιστορικά γεγονότα της περιόδου, να αναδείξει αλήθειες κόντρα στη συστηματική παραχάραξη, διαστρέβλωση της Ιστορίας. Και κυρίως να αντλήσει διδάγματα, ιστορική πείρα, όχι σαν ένα μουσειακό είδος, αλλά γιατί ό,τι προηγήθηκε και ό,τι ακολούθησε είναι πηγή εξαγωγής πολύτιμων συμπερασμάτων για το Κόμμα και το λαό, ιδιαίτερα χρήσιμων σήμερα, σε αντίθεση με αυτά που προπαγανδίζει η αστική τάξη και οι κονδυλοφόροι τους με κάθε ευκαιρία, για "εθνική ενότητα", "όλοι μαζί" και άλλα παρόμοια για να εξαπατούν το λαό, να τον εγκλωβίζουν σε μια πολιτική που συντρίβει τα δικαιώματά τους.

Από την εκδήλωση στη Χασιά
Από την εκδήλωση στη Χασιά
Αλλωστε, πάντα η αστική τάξη έχει προπαγανδιστικό της μοτίβο να αναγορεύει τα ταξικά της συμφέροντα σε εθνικούς στόχους. Είναι φανερό ότι σε μια ταξική κοινωνία, εθνική ενότητα δεν μπορεί να υπάρξει ούτε σε καιρό ειρήνης, ούτε σε καιρό πολέμου. Πόσο μάλλον που η αστική τάξη θυμάται τη μεγαλοσύνη του λαού στις εθνικές γιορτές, ενώ τις υπόλοιπες 363 μέρες συστηματικά καλλιεργεί την υποταγή και τη μοιρολατρία, ότι δεν μπορούμε μόνοι μας, είμαστε μικρή χώρα, ότι έξω από το μαντρί θα μας φάει ο λύκος κ.ά. Για να μην οργανωθεί ο λαός και να μην ανατρέψει πολιτικές, να μη βρει το δρόμο του. Το δρόμο του ταξικού συμφέροντος, της ταξικής πάλης, της εργατικής - λαϊκής εξουσίας.

Το Κόμμα μας και τότε και τώρα, με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις της εργατικής τάξης και όλων των φτωχών, λαϊκών στρωμάτων, μπαίνει μπροστά στην οργάνωση και την πάλη του λαού μας, μέχρι την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά.

Ο φασισμός είναι καπιταλισμός στην πιο ακραία φρικιαστική του μορφή. Επομένως, δεν μπορεί να αποσπάς το φασισμό από το σύστημα που τον γεννά. Αλλωστε, γι' αυτό οι κομμουνιστές είναι οι πιο πολέμιοι του φασισμού, γιατί ταυτόχρονα είναι και οι μόνοι συνεπείς πολέμιοι του καπιταλισμού! Ο λαός μας, οι λαοί όλου του κόσμου θα θάψουν στα ντουλάπια της Ιστορίας το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στους νεκρούς του αγώνα μας, τους νεκρούς της τάξης μας και αυτό θα κάνουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ