Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
«Θα έπρεπε να πάρουμε τα μέτρα και μόνοι μας»...

...λένε όλο και πιο συχνά τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας τον ταξικό χαρακτήρα της αντιλαϊκής πολιτικής

Τις «απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» πρέπει να τις κάνουμε ακόμα και αν δεν τις ζητά η τρόικα, επαναλαμβάνουν σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, κατά τα πρότυπα των προκατόχων τους από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Eurokinissi

Τις «απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» πρέπει να τις κάνουμε ακόμα και αν δεν τις ζητά η τρόικα, επαναλαμβάνουν σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, κατά τα πρότυπα των προκατόχων τους από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Από... τα αποτελέσματα της προσπάθειας πάταξης της φοροδιαφυγής εξαρτάται το αν και πότε θα παρθούν ορισμένα επιμέρους μέτρα «ανακούφισης» όσων περισσότερο πλήττονται απ' την αντιλαϊκή πολιτική, δήλωσε χτες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος, εφευρίσκοντας νέα άλλοθι για την αθέτηση ακόμα και των πλέον υποτυπωδών υποσχέσεων που είχαν δώσει για ορισμένα ψίχουλα στην ακραία φτώχεια.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να υπάρξει γρήγορη συνεννόηση και να μπορέσει να εκταμιευτεί η δόση των 2 δισ. ευρώ, αλλά από εκεί και πέρα, αν δεν υπάρξουν απτά αποτελέσματα, για παράδειγμα, από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος - ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί πέρυσι στη ΔΕΘ ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα βρίσκαμε 3 δισ. ευρώ ετησίως από την πηγή αυτή - ούτως ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν ως ισοδύναμα, φοβάμαι ότι το πρόγραμμα μεσοπρόθεσμα θα έχει πρόβλημα στο να υλοποιηθεί», δήλωσε στο ρ/σ «Αθήνα 9.84».

Παραπέρα, στο αποκαλυπτικό μοτίβο που λανσάρουν πιο έντονα τις τελευταίες μέρες στελέχη της κυβέρνησης, κατά τα πρότυπα των προκατόχων τους, υπερασπίστηκε και αυτός πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής, λέγοντας ότι «μερικά πράγματα από το πρόγραμμα που μας επιβάλλουν, έπρεπε να τα έχουμε κάνει μόνοι μας», ενώ με προκλητικό τρόπο ως τέτοιο παράδειγμα έφερε τις... «διπλές συντάξεις», την ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προετοιμάζει το τελειωτικό χτύπημα σε Ασφαλιστικό και συντάξεις!

«Αυτά που μας ζητούν, στην πραγματικότητα είναι πράγματα που τα έχουμε συμφωνήσει, τα έχουμε υπογράψει κιόλας», πρόσθεσε εξίσου χαρακτηριστικά, για να επαναφέρει βέβαια και το παραμύθι ότι τάχα η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει «ισοδύναμα» για τις «πιο αιχμηρές γωνίες» της αντιλαϊκής επίθεσης: «Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ οδυνηρά και ως την τελευταία στιγμή προσπαθούμε να βρούμε κάποια ισοδύναμα, κάποιους τόπους να "λειάνουμε" τις πιο αιχμηρές γωνίες...», δήλωσε.

Την ίδια ώρα, άλλος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στ. Κούλογλου, μιλώντας στο TV5 Monde, παραδέχτηκε και αυτός ότι η στρατηγική της κυβέρνησης είναι «να αξιοποιήσουμε το χρόνο για να αλλάξουμε την Ελλάδα και να κάνουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ακόμα και αν δεν τις ζητά η τρόικα».

Στο μεταξύ, η ιταλική έκδοση της διαδικτυακής πύλης «Huffington Post» ανάρτησε χτες είδηση, σύμφωνα με την οποία ο Μάσιμο Ντ' Αλέμα, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και παράγων της ευρωενωσιακής σοσιαλδημοκρατίας, ήρθε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Αλ. Τσίπρα, προκειμένου να τον καλέσει να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Σύμφωνα με την ανάρτηση, ο Ντ' Αλέμα εργάζεται «κατά της λιτότητας» - όπως χάριν συντομίας... και αποπροσανατολισμού αναφέρεται η προσπάθεια τμημάτων του ευρωενωσιακού κεφαλαίου για αλλαγές στο μείγμα διαχείρισης, για τη μεγαλύτερη ενίσχυση του κεφαλαίου στα καπιταλιστικά κράτη του νότου της ΕΕ - και για την ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατίας και στην κατεύθυνση αυτή εκτιμάται πως «η απόσταση από τον Αλέξη Τσίπρα είναι ελάχιστη».

Η συνάντηση φέρεται να πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την προηγούμενη βδομάδα. Σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη, «ο Ντ' Αλέμα θέλει να πείσει τον ΣΥΡΙΖΑ να μπει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, υπό την προϋπόθεση να υπάρχει η έγκριση του ΠΑΣΟΚ. Στενοί συνεργάτες του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού και πρώην υπουργού Εξωτερικών αφήνουν να διαρρεύσει ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε μόνο στην ανάγκη αλλαγής οικονομικής στρατηγικής στην Ευρώπη και στο ενδεχόμενο να προσκληθεί ο Αλέξης Τσίπρας, να πάρει το λόγο σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, με θέμα την ανάγκη να ξεπεραστεί οριστικά η πολιτική της λιτότητας». Στόχος είναι - προσθέτουν οι ίδιες πηγές - να δημιουργηθεί μια σταθερή γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές και τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
...«Ούνα ράτσα» (2014-12-02 00:00:00.0)
Παζάρια και αντιθέσεις μακριά από τις λαϊκές ανάγκες (2014-07-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-02-23 00:00:00.0)
Οι ...σωτήρες (2008-01-24 00:00:00.0)
Σημίτης - Ντ' Αλέμα : Σχέσεις ...αίματος (2000-01-11 00:00:00.0)
Αντιδράσεις με νόημα (1997-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ