Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΜΙΑΝΜΑΡ
Καταγγελίες για σκόπιμες καθυστερήσεις στην καταμέτρηση

ΝΑΪ ΠΙ ΤΑΟΥ.-

Καταγγελίες για σκόπιμη καθυστέρηση στην καταμέτρηση και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έκανε ξανά χτες το κόμμα της (μέχρι πρότινος τουλάχιστον) αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ, «Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία» (NLD). Μέχρι χτες το μεσημέρι, τοπική ώρα, οι αρμόδιες εκλογικές αρχές είχαν ανακοινώσει αποτελέσματα μόνο για τις 88 έδρες του Κοινοβουλίου (που συγκροτούν δύο Σώματα), εκ των οποίων τις 78 κατέλαβε το NLD και τις 5 το USDP, μια μετεξέλιξη των στρατιωτικών που είχαν επιβάλει για χρόνια χούντα στη χώρα.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC η ηγέτης του NLD, Αούνγκ Σαν Σου Κι, ισχυρίστηκε ότι το κόμμα της θα καταλάβει μέχρι και το 75% των συνολικά 664 εδρών των δύο Σωμάτων του νέου Κοινοβουλίου.

Η Κι εμφανίζεται από πολλά δυτικά ΜΜΕ ως «ελπίδα» για «δημοκρατικές αλλαγές» στη χώρα, εννοώντας αλλαγές που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής και θα ευνοήσουν την προσέλκυση ξένων επενδυτών που, όπως για παράδειγμα σχολίαζε πριν μερικές μέρες το γερμανικό δίκτυο «Ντόιτσε Βέλε», «παρακολουθούν στενά πώς θα καταγραφεί το αποτέλεσμα της κάλπης». Στο ίδιο πλαίσιο, αναλυτές σημειώνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν στη χώρα από το 2011 (όταν η χούντα «αυτοδιαλύθηκε») προκάλεσαν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που συχνά προκάλεσαν το ενδιαφέρον και τις επιδοκιμασίες ισχυρών κέντρων, όπως π.χ. των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ