Τρίτη 17 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Κύμα» τρομο-λαγνείας σε πολλές χώρες

Τα αιματηρά γεγονότα του Παρισιού έδωσαν αφορμή να ενισχυθούν «μέτρα ασφαλείας» σε μια σειρά από πρωτεύουσες ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, όπως η Ρώμη και το Λονδίνο, τις οποίες μάλιστα το «Ισλαμικό Κράτος» φέρεται σε μηνύματά του να απειλεί με νέες επιθέσεις. Σε κατάσταση «συναγερμού» τέθηκε και η Ουάσιγκτον, όπου ο Πρόεδρος Μπ. Ομπάμα συγκάλεσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο του G20.

Χτες το μεσημέρι, ειδησεογραφικά δελτία μετέδιδαν ότι οι βελγικές αρχές είχαν εκκενώσει ζώνη κοντά στην έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες, επειδή υπήρχαν φόβοι για αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Στο Βερολίνο, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Κριστιάνε Βιρτς, δήλωσε ότι «αυτά τα γεγονότα μπορεί κανείς στην καθομιλουμένη να τα χαρακτηρίσει "πόλεμο"».

Επίσης, οι ιταλικές αρχές αναζητούσαν αυτοκίνητο με υπόπτους στην περιοχή του Τορίνο.

Στην Κωνσταντινούπολη, ανώνυμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωναν ότι ανήμερα των βομβιστικών επιθέσεων στο Παρίσι αναμενόταν αντίστοιχη επίθεση και στην Κωνσταντινούπολη, που όμως αποτράπηκε.

Ο συγχρονισμός με τον οποίο κυβερνήσεις και ΜΜΕ προχωρούν στη μία μετά την άλλη «αποκάλυψη» για την έκταση που παίρνουν (ή που μπορεί να πάρουν) οι επιθέσεις «τρομοκρατών» και «τζιχαντιστών» διαμορφώνει ένα «κύμα» τρομο-λαγνείας που απλώνεται σε όλο τον πλανήτη, «πατώντας» στην αγωνία του απλού κόσμου που είναι λογικό να παρακολουθεί τα γεγονότα χωρίς να μπορεί πάντα να διασταυρώσει τι από όλα όσα ακούει είναι και αλήθεια, διαμορφώνοντας «εικόνα» και κριτήρια με βάση όσα τα αστικά επιτελεία ανακοινώνουν δημόσια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ