Τρίτη 17 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Υποδείξεις σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για ανάληψη... δράσης!

Πρεμούρα της κυβέρνησης να μιλήσει για «θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι ΕΕ και ΝΑΤΟ»...

Να ταχθεί υπέρ της κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή υπό το πρόσχημα των τζιχαντιστών έσπευσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με αφορμή τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Χαρακτηριστικά, μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, δήλωσε: «Ολοι οι Ευρωπαίοι να αντιληφθούμε ότι το θέμα πλέον της διεθνούς τρομοκρατίας, που ο ISIS έκανε εξαγωγή από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική προς την Ευρώπη, είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ».

Μίλησε ακόμα για «ακραία στοιχεία» του «ισλαμοφασισμού» που περνάνε στην ΕΕ μαζί με τους πρόσφυγες και επανέλαβε: «Το θέμα αυτό από πολύ καιρό το είχα θέσει και επίσημα στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ξεκάθαρα ότι όσον αφορά το νότιο τομέα του ΝΑΤΟ, η απειλή από τη μεριά της τρομοκρατίας από τον ISIS είναι πολύ μεγαλύτερη από τις άλλες απειλές τις οποίες εξετάζαμε σε σχέση με το βόρειο σκέλος του ΝΑΤΟ»...

Η πρεμούρα της κυβέρνησης να υποβάλλει στο ΝΑΤΟ την ανάληψη δράσης δεν είναι άσχετη απ' την προσπάθεια που καταβάλλει να αναβαθμίσει γεωστρατηγικά την εγχώρια αστική τάξη, στόχος που περνά μέσα κι απ' την ενεργότερη ακόμα εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Προς τούτο υπενθύμισε στις λυκοσυμμαχίες που συμμετέχει το εγχώριο κεφάλαιο, ότι «η Ελλάδα είναι μία χώρα η οποία έχει αναπτύξει σχέσεις με χώρες που αντιμετωπίζουν τον ISIS, όπως είναι η Αίγυπτος - με στενές σχέσεις - το Ισραήλ, τα Αραβικά Εμιράτα (...) που μπορεί να συνομιλεί την ίδια στιγμή και με το Ισραήλ και με τα αραβικά κράτη με μακροχρόνιους δεσμούς (...) Η σταθερότητα της χώρας έχει πολύ μεγάλη σημασία για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου».

Σε ό,τι αφορά στον Αλ. Τσίπρα, αμέσως μετά το χτύπημα στο Παρίσι χαρακτήρισε χρέος της ΕΕ να «εξαρθρώσει και απομονώσει τους τρομοκράτες», αλλά και να «σταματήσουμε άμεσα τον κύκλο της βίας και των πολεμικών συγκρούσεων. Να βρούμε λύση στο προσφυγικό πρόβλημα (...) Χρέος όλων μας να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας για όλους τους λαούς της Ευρώπης».

Εμπλοκή σε επικίνδυνους σχεδιασμούς για τους «μεγάλους άξονες» του κεφαλαίου

Ο Π. Καμμένος επανήλθε στο ζήτημα απ' το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ την Κυριακή. Εκεί έθεσε το πλαίσιο των επιδιώξεων της κυβέρνησης, λέγοντας: «Από αυτό το βήμα, πριν από έναν περίπου χρόνο είχα μιλήσει για τον κίνδυνο που έρχεται από τη μεριά της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής σε σχέση με τον ισλαμοφασισμό και την οργάνωση του ISIS (...) Η Ελλάδα είναι εκείνη η χώρα, η οποία οφείλουν οι εταίροι μας να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι σταθερή και ισχυρή, οικονομικά δυνατή, πολιτικά σταθερή και παράλληλα να μπορέσει να δημιουργήσει ένα μεγάλο άξονα, ο οποίος θα ξεκινά από τα Βαλκάνια, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, θα προχωρά στην Ελλάδα και εν συνεχεία θα εκτείνεται σε εκείνες τις χώρες της Μέσης Ανατολής οι οποίες αποτελούν χώρες σταθερότητας, όπως η Αίγυπτος, τα Αραβικά Εμιράτα και άλλες. Σε πλήρη συνεννόηση και συνεργασία με το Ισραήλ και κρατώντας τη χώρα μέσα στην Ατλαντική Συμμαχία αλλά και την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα μπορέσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απαλειφθεί άμεσα αυτός ο τεράστιος κίνδυνος της ισλαμοτρομοκρατίας, του ισλαμοφασισμού (...) Με τα τελευταία γεγονότα της Παρασκευής, θα πρέπει πλέον να καταλάβουμε ότι οδηγούμαστε σε μία νέα πολιτική, όπου η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ο σταθερός παράγων, εκείνος που θα μπορέσει μαζί με την ΕΕ και τις χώρες του ΝΑΤΟ να σταματήσει τη σφαγή στη Μέση Ανατολή, να διασφαλίσει τις δυνατότητες επιστροφής των προσφύγων στους τόπους κατοικίας τους και παράλληλα να διαφυλάξει το δυτικό πολιτισμό από τα ακραία αυτά φαινόμενα».

Σημειωτέον, χτες, τόσο ο Π. Καμμένος όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Δ. Βίτσας, έσπευσαν να ξορκίσουν το ενδεχόμενο αποστολής ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στις εμπόλεμες ζώνες, αν και δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να τους ζητηθούν και να παράσχουν «διευκολύνσεις» (βλ. βάσεις).

Επιπλέον, επιχείρησαν να παρουσιάσουν τη χώρα ως έχουσα ρόλο... διαμεσολαβητή στην περιοχή, όταν όλες οι παραπάνω αναφορές τους περί δημιουργίας «μεγάλων αξόνων» και «ενιαίας αντιμετώπισης» με ΝΑΤΟ και ΕΕ, αποτυπώνουν ανάγλυφα τις επιδιώξεις του εγχώριου κεφαλαίου και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τις υπηρετήσει, εμπλέκοντας το λαό και τη χώρα βαθύτερα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προπαρασκευή για νέες επικίνδυνες αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής τον Ιούλη (2017-12-09 00:00:00.0)
...σε ναρκοθετημένη σκακιέρα (2017-11-04 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις «πρωτοβουλίες» εμπλοκής στα επικίνδυνα σχέδια (2017-03-30 00:00:00.0)
Εξωραΐζει ΕΕ, ΝΑΤΟ, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (2017-01-14 00:00:00.0)
Σχέδια επικίνδυνα για το λαό (2015-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ