Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στο χώρο του Πολυτεχνείου

Ανθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν χτες στο χώρο του Πολυτεχνείου, για να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο και την τσακισμένη από τις ερπύστριες πύλη.

Το δικό τους «παρών» έδωσαν φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές. Εκπρόσωποι των Συντονιστικών Αγώνα Αθήνας και Πειραιά κατέθεσαν στεφάνι, ενώ από τα μεγάφωνα διαβαζόταν το αγωνιστικό κάλεσμά τους, δηλώνοντας «Η νέα γενιά έχει ιδανικά ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά», ότι με τους αγώνες τους τιμούν τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στεφάνια κατέθεσαν επίσης φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, σωματεία, ομοσπονδίες, νέοι στρατευμένοι και άλλοι φορείς.

Το μεσημέρι έγινε η καθιερωμένη εκδήλωση με ομιλίες από τον ΣΦΕΑ και τις διοικήσεις των σχολών Αρχιτεκτόνων και Καλών Τεχνών, η οποία ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση των ονομάτων των νεκρών του Πολυτεχνείου.

  • Νωρίς το πρωί ένταση σημειώθηκε στο χώρο, όταν κυβερνητικά στελέχη πήγαν για να καταθέσουν στεφάνι. Με αφορμή αυτό διάφορες ιστοσελίδες αναπαρήγαγαν ψευδώς ότι υπήρξε ένταση μεταξύ μελών της ΚΝΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με ανακοίνωσή του, ξεκαθάρισε ότι «κάτι τέτοιο δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ