Σάββατο 22 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Αντίσταση στον αντιδημοκρατικό κατήφορο

Τον κυβερνητικό αυταρχισμό καταγγέλλει η ΚΟΝ, με αφορμή τη δίκη στελεχών του ΚΚΕ στη Λέσβο

Εξετάσεις στο εφοπλιστικό κεφάλαιο δίνει, για ακόμα μια φορά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία με ψευδείς κατηγορίες στέλνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου,τέσσερα στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος του νησιού και δυο ναυτεργάτες συνδικαλιστές, γιατί συμπαραστάθηκαν στο μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών το Γενάρη του 1997! Η δίκη έχει οριστεί για τις 25 Γενάρη.

«Την πολιτική του αυταρχισμού και της καταστολής που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να αναχαιτίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στην πολιτική της και να χτυπήσει τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ.

Πρόκειται για τα στελέχη του Κόμματος: Παρασκευά Γεωργούλα, γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής και αντιπρόεδρο του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου.Ηλία Βουλβούλη, μέλος του Γραφείου της Νομαρχιακής Επιτροπής, αρχισυντάκτη του «Νέου ΕΜΠΡΟΣ» και δημοτικό σύμβουλο Αγιάσου. Βαγγέλη Χριστοδούλου, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και αντιδήμαρχο Μυτιλήνης και Νίκο Μπουλμπούλη, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων.

Η ΚΟΝ του ΚΚΕ εκφράζει «την αμέριστη αλληλεγγύη της και καλεί τους ναυτεργάτες να δώσουν αποφασιστική απάντηση στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, να σφυρηλατήσουν την ενότητά τους και να δυναμώσουν το συντονισμό δράσης με τους άλλους εργαζόμενους».

«Η κυβέρνηση - καταλήγει η ανακοίνωση - γνωρίζει καλά ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα έχει απέναντί της τους εργάτες, τους ναυτεργάτες, τους αγρότες, τους μαθητές, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Τα "αγροτοδικεία", οι κάθε λογής δίκες σκοπιμότητας, οι φασιστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της "αστικής δημοκρατίας" δηλαδή της "δικτατορίας των μονοπωλίων"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ