Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΡΙΑΝΤ.-- Αποστάσεις πήρε χτες η γερμανική κυβέρνηση από την τελευταία έκθεση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών BND, που εκτιμά πως ο Σαουδάραβας υπουργός Αμυνας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν (γιος του βασιλιά της χώρας) «διακυβεύει τις σχέσεις της Σ. Αραβίας με περιφερειακούς συμμάχους της», καθώς επικρίνει τη «νέα παρορμητική πολιτική επέμβασης» που ακολουθεί ο νεαρός αξιωματούχος ιδιαίτερα στην Υεμένη, όπου έχει εξαπολύσει από το τέλος του περασμένου Μάρτη καταστροφική ιμπεριαλιστική επέμβαση, με τη συνδρομή και τις ευλογίες Αράβων και Δυτικών συμμάχων.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ--. Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χτες από ισραηλινά πυρά στη Δ. Οχθη, στην προσπάθειά τους να μαχαιρώσουν Ισραηλινούς στρατιώτες σε τέσσερις διαφορετικές επιθέσεις.

BAΓΔΑΤΗ.-- Αξιωματούχοι του ΟΗΕ στο Ιράκ ανακοίνωσαν πως εντοπίστηκαν κοντά στο Σιντζάρ στα βορειοδυτικά της χώρας 16 μαζικοί τάφοι, όπου οι τζιχαντιστές είχαν θάψει δεκάδες θύματά τους, αφότου κατέλαβαν την πόλη τον Αύγουστο του 2014, μέχρι την ανακατάληψή της από κουρδικές δυνάμεις πριν περίπου 1,5 μήνα.

ΡΙΑΝΤ - ΣΑΝΑΑ.-- «Ερευνα» ανακοίνωσαν χτες ότι θα διενεργήσουν οι σαουδαραβικές αρχές, έπειτα από τις καταγγελίες των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» για φονικές αεροπορικές επιδρομές της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της, σε μία από τις κλινικές της οργάνωσης κοντά στην πόλη Τάιζ, στη νότια Υεμένη.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις μάχιμες μονάδες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων θα έχουν από το 2016 οι γυναίκες, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Αστον Κάρτερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ