Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Σύλληψη του κομμουνιστή προέδρου της Συνομοσπονδίας Εργατών

Τη σύλληψη και καταδίκη σε 15 μέρες φυλάκισης του Εντγκαρ Σαράνγκο, προέδρου της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων του Εκουαδόρ, καταγγέλλει το ΚΚ Εκουαδόρ.

Οπως σημειώνει, ο συνδικαλιστής και μέλος της ΚΕ του ΚΚ συνελήφθη στις 2 Δεκέμβρη ενώ συμμετείχε σε εργατική διαδήλωση για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, που χτυπήθηκε βάναυσα από την αστυνομία, η οποία χρησιμοποίησε ιππικό, εκπαιδευμένους σκύλους και ισχυρή δύναμη προκειμένου να αποτρέψει τους εργάτες να φτάσουν στο προεδρικό μέγαρο. Η διαδήλωση έγινε για να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων στις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβερνητική πλειοψηφία για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής οργάνωσης, των δικαιωμάτων στην απεργία και τις Συλλογικές Συμβάσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση - καταγγελία, ο Ε. Σαράνγκο χτυπήθηκε με άγριο τρόπο, οδηγήθηκε στη φυλακή ενώ του απαγορεύτηκαν ιατρική βοήθεια και επικοινωνία με δικηγόρο. Ακολούθησε συνοπτική δίκη με την κατηγορία της «προσβολής των αρχών» και καταδίκη 15 ημερών φυλάκισης καθώς και πρόστιμο 200 δολαρίων, ως αποζημίωση στους αστυνομικούς που υποτίθεται πρόσβαλε.

Τη σύλληψη του συνδικαλιστή αγωνιστή κατήγγειλε σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα του Εκουαδόρ και άλλων χωρών, ενώ και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία έστειλε επιστολή στη Βουλή του Εκουαδόρ απαιτώντας την απελευθέρωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ