Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΒ
Προτεραιότητα η εδραίωση της χώρας ως «διαμετακομιστικού κέντρου»

«Η προοπτική αποχώρησης των επιχειρήσεων που διάλεξαν τον Πειραιά ως πρώτο βήμα για δυνητικές επενδύσεις, θα σημάνει και το άδοξο τέλος μιας προσπάθειας εδραίωσης της Ελλάδας ως διαμετακομιστικού κέντρου, με παράλληλη εγκατάσταση δραστηριοτήτων μεταποίησης, η οποία σέρνεται εδώ και χρόνια με ελληνικούς ρυθμούς, αλλά έχει καταφέρει σταδιακά να παρακάμψει εμπόδια που αλλού φυσικά θα είχαν λυθεί εντός πενταλέπτου». Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά στο «εβδομαδιαίο δελτίο» του ο ΣΕΒ, με αφορμή το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη.

Ουσιαστικά, καλούν την κυβέρνηση σε άμεσες παρεμβάσεις και με όλα τα μέσα, προκειμένου να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα «επιχειρηματικής εμπιστοσύνης».

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εγχώριοι βιομήχανοι τονίζουν ότι επιχειρήσεις «όπως η Hewlett Packard αναγκάζονται να μεταφορτώνουν container που βρίσκονται στον Πειραιά όχι σε τραίνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία ήδη μετράει ζημιές άνω των 2 εκατ. ευρώ, αλλά σε πλοία με προορισμό λιμάνια άλλων χωρών, όπως το λιμάνι Κόπλερ της Σλοβενίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ