Σάββατο 22 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
Νέες γραμμές τρόλεϊ και αλλαγές σε στάσεις και αφετηρίες

Αλλαγές σε στάσεις και αφετηρίες λεωφορείων των αστικών συγκοινωνιών από αύριο και νέες γραμμές τρόλεϊ από μεθαύριο Δευτέρα, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ).

Οι αλλαγές αφορούν το συγκοινωνιακό άξονα Α8 Αθήνα - Νέα Ιωνία - Μαρούσι, του οποίου - λόγω έργων για τη διάνοιξη της λεωφόρου Σταυρού - Ελευσίνας - από αύριο μεταφέρεται το τέρμα από τον παράδρομο της λεωφόρου Κηφισίας (κοντά στο ύψος του ΟΤΕ) στην οδό Διονύσου, στον Αγιο Θωμά Αμαρουσίου. Επίσης, από τον ίδιο παράδρομο, μεταφέρονται στην Πλατεία Δημοκρατίας του Δήμου Πεύκης και οι αφετηρίες των γραμμών 501 Μαρούσι - Πεύκη Α και 527 Μαρούσι - Πεύκη Β.

Οσον αφορά τις νέες γραμμές τρόλεϊ, που θα τεθούν σε λειτουργία από μεθαύριο Δευτέρα, ανακοινώθηκε ότι η γραμμή Ανω Κυψέλη - Πετράλωνα (9) χωρίζεται στα δύο και τα τρόλεϊ θα ξεκινούν από το ίδιο τέρμα στην Ανω Κυψέλη, αλλά θα τερματίζουν στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Παράλληλα, θα λειτουργήσουν δύο νέες κυκλικές γραμμές 22 και 23, που θα συνδέουν τα Πετράλωνα με το κέντρο της Αθήνας. Στη γραμμή 22 τα τρόλεϊ θα έχουν αφετηρία και τέρμα την οδό Θεσσαλονίκης στα Πετράλωνα και διαδρομή: Πειραιώς, Σταδίου, Πλατεία Συντάγματος, Φιλελλήνων, Συγγρού, Βεΐκου, Γ. Κολοκοτρώνη, Πλατεία Μερκούρη και Κυκλώπων. Τα τρόλεϊ της γραμμής 23 θα ξεκινούν και θα τερματίζουν στην οδό Τριών Ιεραρχών και Πετραλώνων, ακολουθώντας τη διαδρομή: Πλατεία Μερκούρη, Γ. Κολοκοτρώνη, Πλατεία Κουντουριώτη, Δημητρακοπούλου, Συγγρού, Βασ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου και Πειραιώς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ