Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ, δήλωσε ότι οι πληροφορίες που διαθέτουν οι ΗΠΑ μας επιτρέπουν να θέσουμε «υπό σοβαρή αμφισβήτηση» τους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους η ΛΔ Κορέας έχει αναπτύξει βόμβα υδρογόνου. Αντίστοιχες αμφιβολίες εξέφρασε και η κυβέρνηση της Ν. Κορέας. «Ωστόσο λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τον κίνδυνο και την απειλή που συνιστά το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, λόγω των φιλοδοξιών της να αναπτύξει ένα πυρηνικό όπλο», πρόσθεσε ο Ερνεστ.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Μια γυναίκα και τα επτά της παιδιά κάηκαν ενώ κοιμόντουσαν, όταν οι φλόγες τύλιξαν την καλύβα όπου έμεναν, στην περιοχή Νταντου του νότιου Πακιστάν. Η οικογένεια είχε ανάψει φωτιά στο σπίτι για να ζεσταθεί, όπως κάνουν πολλές από τις πάμφτωχες οικογένειες της χώρας που δεν έχουν κατάλληλη θέρμανση.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν χτες στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιοι, ο ένας σε συγκρούσεις με τους ισραηλινούς στρατιώτες βόρεια της Χεβρώνας, ο άλλος ενώ επιχειρούσε να επιτεθεί εναντίον Ισραηλινών με αυτοκίνητο έξω από τη Χεβρώνα και ο τρίτος σε βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν ανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού Αλ-Μπουρέιτζ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Οι αμερικανικές εταιρείες χημικών DuPont και Dow Chemical συμφώνησαν να συγχωνευθούν σε μια συναλλαγή που αποτιμά τις εταιρείες στα 130 δισεκ. δολάρια, ενώ σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα διαχωριστούν στη συνέχεια σε τρεις επιχειρήσεις στους κλάδους γεωργίας, υλικών και εξειδικευμένων προϊόντων. Οι μετόχοι της Dow και της DuPont θα κατέχουν η καθεμία περίπου 50% της DowDuPont.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΣΚΟΠΙΑ.-- Ενταση στις σχέσεις Βελιγραδίου - ΠΓΔΜ προκαλεί η ανάρτηση πινακίδας στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο Ε-75 στη νότια Σερβία, που αναφέρει ως ΠΓΔΜ (Σερβικά: BJRM) το γειτονικό κράτος. Τα Σκόπια ζητούν να αναγραφεί το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ενώ ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ιβιτσα Ντάσιτς, απέρριψε τις αντιδράσεις δηλώνοντας στην εφημερίδα «Νόβοστι» του Βελιγραδίου ότι «η πινακίδα θα παραμείνει ως έχει». Ας σημειωθεί πάντως πως την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ε-75 έχει αναλάβει η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία «Τέρνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ