Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Εκταμιεύσεις δόσεων και... αντιλαϊκών μέτρων

Το κλείσιμο της συμφωνίας που αφορά στην εκταμίευση δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ, που σχετίζεται με την εφαρμογή της δεύτερης δέσμης των προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων, δρομολογούν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η πλευρά της Ευρωζώνης, ενόψει και του επόμενου πακέτου της σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης, με αιχμή το Ασφαλιστικό, τις συντάξεις, την ενίσχυση της φοροληστείας στο λαϊκό εισόδημα.

Αποκαλυπτικό είναι το γεγονός ότι κατά τη χτεσινή τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας του Γιούρογκρουπ (Euro Working Group), λύθηκε με «συναινετικό τρόπο» - όπως αναφέρεται από πηγές - το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» της συγκυβέρνησης, μετά και την απόσυρση - «επανεξέταση» του σχετικού νομοσχεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήματα ανέκυψαν γύρω από την ακριβή κοστολόγηση των σχετικών διατάξεων, σε συνδυασμό, βέβαια, με την ανάγκη επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο. Παράλληλα, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης, ορισμένα κράτη - μέλη διατύπωσαν «δυσαρέσκεια» σχετικά με «έλλειψη συντονισμού» μεταξύ της συγκυβέρνησης και των «θεσμών».

Η Ομάδα Εργασίας του Γιούρογκρουπ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει μέχρι σήμερα τη διαδικασία εφαρμογής των προαπαιτούμενων (συγκεκριμένα να δημοσιεύσει την Υπουργική Απόφαση για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον τομέα της Υγείας), έτσι ώστε η απόφαση για την εκταμίευση να ληφθεί από το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) την ερχόμενη Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ