Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ανοίχτηκε το «μαύρο κουτί» του βομβαρδιστικού

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας άνοιξε, χτες, δημόσια, το μαύρο κουτί (δηλαδή τον πορτοκαλί καταγραφέα δεδομένων πτήσης) του βομβαρδιστικού «Σουχόι 24» που καταρρίφθηκε από τουρκικό μαχητικό στη συρο-τουρκική μεθόριο στις 24 Νοέμβρη. Ρώσοι ειδικοί άνοιξαν το μεταλλικό κουτί ενώπιον δημοσιογράφων και 2 ξένων εμπειρογνωμόνων, ενός Βρετανού και ενός Κινέζου, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να παραστούν στη διαδικασία. Είχαν προσκληθεί 14 εμπειρογνώμονες από αντίστοιχες χώρες αλλά μόνο οι 2 ανταποκρίθηκαν, όπως ενημέρωσε ο αντιστράτηγος Σεργκέι Ντρόνοφ.

Ο επίσης αντιστράτηγος Σεργκέι Μπαϊνέτοφ δήλωσε ότι ορισμένα από τα κυκλώματα του συστήματος έχουν υποστεί ζημιές αλλά οι ειδικοί θα δουλέψουν για να ανακτήσουν όλες τις πληροφορίες και τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το σχετικό πόρισμα.

Η ρωσική κυβέρνηση δηλώνει ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν πως το τουρκικό αεροσκάφος ήταν αυτό που παραβίασε τον συριακό εναέριο χώρο και όχι το ρωσικό τον τουρκικό. Το θέμα θυμίζουμε ότι έγινε η αφορμή για να εκδηλωθεί μια σφοδρότατη αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο χώρες, με τον Ρώσο Πρόεδρο να προειδοποιεί σε αυστηρό τόνο την τουρκική ηγεσία να μην επιχειρήσει κάτι παρόμοιο γιατί η Ρωσία πλέον διαθέτει αντιαεροπορικά συστήματα «S-400» και ό,τι απειλεί τις ρωσικές δυνάμεις, θα χτυπιέται. Η αντιπαράθεση, που είχε και νέα επεισόδια, στο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα, με απομάκρυνση εμπορικών πλοίων μετά την παρέμβαση πολεμικών πλοίων της Ρωσίας, έχει βαθύτερες αιτίες, που αφορούν ευρύτερα αντιτιθέμενα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων σε μια κρίσιμη ενεργειακά και γεωστρατηγικά περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ