Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Πολύνεκρες επιδρομές Αμερικανών κατά... Ιρακινών στρατιωτών

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν αμερικανικά βομβαρδιστικά πάνω από την πόλη Αλ Ναϊμίγια στη Φαλούτζα του Ιράκ προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 30 Ιρακινών στρατιωτών της 55ης Ταξιαρχίας και τον τραυματισμό άλλων 20, εκ των οποίων πολλοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Χακίμ αλ Ζαμίλι, επικεφαλής της Επιτροπής Αμυνας και Ασφάλειας του ιρακινού κοινοβουλίου, μιλώντας στη ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα ΣΠΟΥΤΝΙΚ εξέφρασε φόβο για αύξηση του αριθμού των νεκρών και κάλεσε την κυβέρνηση του Ιρακινού πρωθυπουργού Χάιντερ Αλ Αμπάντι να διενεργήσει άμεσα έρευνα «στην 55η ταξιαρχία που είχε νωρίτερα πετύχει σημαντικές επιτυχίες σε μάχες με το Ισλαμικό Κράτος», αφήνοντας αιχμές για τον απώτερο στόχο του συμβάντος...

Νωρίτερα, Κούρδοι μαχητές «Πεσμεργκά» στο βόρειο Ιράκ, υπό την αεροπορική κάλυψη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, απώθησαν χτες οργανωμένη ισχυρή επίθεση τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» βόρεια και ανατολικά της Μοσούλης. Κατά τις σφοδρές συγκρούσεις αναφέρθηκε πως σκοτώθηκαν τουλάχιστον 180 τζιχαντιστές.

Το ίδιο 24ωρο, ο Αυστραλός αντιναύαρχος Ντέιβιντ Τζόνστον που ηγείται της αυστραλιανής στρατιωτικής αποστολής στο Ιράκ, επιστρέφοντας στην Αυστραλία, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη θετική έκβαση των στρατιωτικών επιχειρήσεων που εστιάζονται αυτό το διάστημα στα όρη Σιντζάρ, στο Ραμάντι του Δυτικού Ιράκ και στα διυλιστήρια της περιοχής Μπαϊτζί, σημειώνοντας ότι «το ζήτημα δεν είναι εάν αλλά πότε θα διωχθούν» οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» από το Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ