Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Ξαφνική επίσκεψη Κάρτερ στο Αφγανιστάν

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν πραγματοποίησε χτες ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Αστον Κάρτερ, επιστρέφοντας από την επιθεώρηση της «αντι-τρομοκρατικής» συμβολής των ΗΠΑ και στο Ιράκ.

Η επιλογή της «σύντομης στάσης» στο Αφγανιστάν συνδέεται με το εντεινόμενο «κύμα βίας» που παρατηρείται στη χώρα, ειδικά τους τελευταίους μήνες, μαζί με σωρό πληροφοριών ότι «απογοητευμένοι Ταλιμπάν» ενώνονται με δυνάμεις του «Ισλαμικού Κράτους» που ήδη δρουν στη χώρα και ειδικά στα ανατολικά. Πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού Κογκρέσου σημείωνε ότι στα μέσα του Νοέμβρη οι «σοβαρές» επιθέσεις των «Ταλιμπάν» είχαν αύξηση κατά 27% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, ενώ κατά 275 έχουν αυξηθεί και οι απώλειες των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Ο Κάρτερ επισκέφθηκε την αμερικανική βάση στο Τζαλαλαμπάντ (ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ) και σύμφωνα με το «Ρόιτερς» είχε επαφές με στρατιωτικούς διοικητές των αμερικανικών στρατευμάτων που παραμένουν στη χώρα (και θα παραμείνουν και - τουλάχιστον - το 2016).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ