Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Δεκάδες νεκροί από ανεμοστρόβιλους, πλημμύρες, χιόνια...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί, αφημένοι στην τύχη τους, βάλθηκαν το τελευταίο τετραήμερο να αντιμετωπίσουν μόνοι τους ισχυρούς ανεμοστρόβιλους με ταχύτητες έως και 320 χλμ. την ώρα, πλημμύρες και σφοδρές χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 43 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, κυρίως στις νότιες και κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Τουλάχιστον 11 από τους θανάτους, που σημειώθηκαν εξαιτίας της έλλειψης πρόνοιας των αρμόδιων αρχών και της κακοκαιρίας κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, και καταστροφές σε πάνω από 1.500 κατοικίες καταγράφηκαν στο Γκάρλαντ στο βόρειο Τέξας, όπου εκδηλώθηκαν πέντε ισχυρότατοι ανεμοστρόβιλοι. Ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν, επίσης, σε διάφορες περιοχές της Λουιζιάνα και του Μισισίπι, ενώ το Ιλινόις και το Μιζούρι επλήγησαν από καταρρακτώδεις βροχές.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν επίσης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε μεγάλο τμήμα των κεντρικών ΗΠΑ, καθώς αναμένουν χιονοπτώσεις στο Νέο Μεξικό, στο Τέξας, στην Οκλαχόμα και το Κάνσας, ενώ κάλεσαν τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο πλημμυρών σε μια έκταση από το Τέξας μέχρι το Οχάιο.

Η κυβερνήτης του Νέου Μεξικού, Σουζάνα Μαρτίνεζ, ανακήρυξε όλη την πολιτεία σε κατάσταση ανάγκης, εν αναμονή χιονοθύελλας. Σε περιοχές του ανατολικού Νέου Μεξικού η Μετεωρολογική Υπηρεσία εκτιμά ότι το χιόνι μπορεί να φτάσει τα 60 εκατοστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ