Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Απαγόρευση διαδηλώσεων στην Κορσική

ΠΑΡΙΣΙ.--

Την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τουλάχιστον έως τις 4 Γενάρη, ανακοίνωσε ο νομάρχης της Κορσικής, Κριστόφ Μιρμάν, μετά από «ταραχές» που πυροδότησαν συγκεντρώσεις με ρατσιστικά συνθήματα.

Την περασμένη Πέμπτη, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν μεταξύ άλλων σε μια αίθουσα προσευχής μουσουλμάνων. Τα γεγονότα σημειώθηκαν έξι περίπου βδομάδες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι όπου χάθηκαν 130 ζωές και ένας νέος κύκλος «αντι-τρομοκρατικού» αγώνα πυροδότησε νέα μέτρα καταστολής σε όλη τη Γαλλία και όχι μόνο.

Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο οι αστυνομικές αρχές της Βιέννης ανακοίνωσαν ότι οι Μυστικές Υπηρεσίες «φιλικής χώρας» προειδοποίησαν πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι υπάρχει πιθανότητα για επίθεση με πυροβολισμούς ή βόμβες στην Ευρώπη πριν από την Πρωτοχρονιά. «Αναφέρθηκαν πολλά ονόματα πιθανών δραστών, τα οποία ελέγχθηκαν», αλλά η έρευνα «μέχρι στιγμής δεν έχει αποφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα», ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση, ενώ οι αρχές ζήτησαν την ...«κατανόηση» των Αυστριακών για την εντατικοποίηση των ελέγχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ