Πέμπτη 14 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Δέκα μαθητές και ο καθηγητής τους από τη Λυών παρασύρθηκαν χτες από χιονοστιβάδα στις γαλλικές Αλπεις κατά τη διάρκεια εκδρομής τους, με αποτέλεσμα να γίνεται λόγος από τη γαλλική αστυνομία για έναν νεκρό 14χρονο, 4 σοβαρά τραυματίες και πέντε αγνοούμενους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τέσσερις ανήλικοι εντοπίστηκαν έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή και ο καθηγητής εντοπίστηκε αναίσθητος.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ανακοίνωσε χτες ότι θα επεκτείνει το Πρόγραμμα Υποδοχής Προσφύγων, ώστε να βοηθήσει ανθρώπους που προσπαθούν να γλιτώσουν από τη βία στο Ελ Σαλβαδόρ, στη Γουατεμάλα και την Ονδούρα.

ΜΠΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΑ.-- Η αστυνομία στο Μπουρούντι επιβεβαίωσε χτες πως ένας λοχαγός του στρατού και ένας ταξίαρχος της αστυνομίας σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων με δυνάμεις ασφαλείας στην πρωτεύουσα, Μπουζουμπούρα. Οι δύο καταζητούνταν με την κατηγορία πως επιχειρούσαν να στρατολογήσουν μισθοφόρους, για να επιτεθούν κατά του προέδρου της χώρας, Πιερ Νκουρουνζίζα.

ΓΙΑΟΥΝΤΕ.-- Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν χτες από επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν δύο γυναίκες, που είχαν στρατολογηθεί από τη νιγηριανή οργάνωση «Μπόκο Χαράμ», σε τέμενος στο βόρειο Καμερούν.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Δεκαπέντε νεκρούς και 23 τραυματίες προκάλεσε η επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας που σημειώθηκε χτες έξω από κέντρο εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας, στην πόλη Κέτα του νοτιοδυτικού Πακιστάν. Την ευθύνη ανέλαβε ένας άνδρας με το όνομα Αχμάντ Μαρουάτ που δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης «Τζουντουλάχ» («Στρατός του Θεού») που σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες» είναι λίγο γνωστή. Ομάδες γιατρών και οργανώσεις που συμμετέχουν στον εμβολιασμό του πληθυσμού γίνονται συχνά στόχος ισλαμιστών, που τους κατηγορούν για κατασκοπεία.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Νέο εργατικό δυστύχημα έγινε στην Κίνα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις εργάτες και να τραυματιστούν ακόμα δύο. Συγκεκριμένα, έγινε έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής μηχανημάτων που ανήκει στην εταιρεία «Shanghai Zhizhuo Machinery Equipment System Co. Ltd», κατά τις μεσημεριανές ώρες. Η μονάδα βρισκόταν σε βιομηχανικό πάρκο στα περίχωρα της Σαγκάης, στην περιοχή Μπαοσάν. Δεν έγινε γνωστό τι προκάλεσε την έκρηξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ