Σάββατο 14 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Τα «βρήκαν» κάτω απ' το τραπέζι

Επικίνδυνη η κυβερνητική πλειοψηφία της ΠΟΕ -ΔΟΥ, καταγγέλλει η ΔΑΣ Εφοριακών

Η «διαπραγμάτευση» ανάμεσα στην κυβερνητική πλειοψηφία της Ομοσπονδίας των Εφοριακών και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είχε σαν λογικό επακόλουθο την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγελθεί μόνο για τα μάτια του κόσμου. Τελικά, οι δυο πλευρές, φέρεται ότι «τα βρήκαν κάτω από το τραπέζι» (στην ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΔΟΥ δε φαίνεται πού και σε τι τα βρήκαν) και έτσι ανεστάλη και επίσημα η εξαγγελθείσα 10ήμερη απεργιακή κινητοποίηση. Με προχτεσινή ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ) Εφοριακών, καταγγέλλει ότι η αναστολή της απεργίας έγινε με απόφαση της ΠΑΣΚΕ.

Στην ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ Εφοριακών, σημειώνει: «Η απεργία μας ανεστάλη πριν ακόμα πραγματοποιηθεί με απόφαση της ΠΑΣΚΕ (κατά πλειοψηφία). Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Επειδή επί σειρά ετών, παρουσιάζεται σαν επιτυχία της ΠΟΕ - ΔΟΥ αυτά που η ΠΑΣΚΕ έχει προσυμφωνήσει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή το παζάρεμα του τι θα χάσουμε, έχουμε πολύ σοβαρούς λόγους να τη θεωρούμε αναξιόπιστη και επικίνδυνη για τα συμφέροντα του κλάδου μας, αλλά και συνολικότερα για τους εργαζόμενους, ειδικά σήμερα που η κυβέρνηση παίρνει όλο και πιο δραστικά μέτρα προώθησης των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, ενάντια στις εργατικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα, κομμάτι - κομμάτι των εργαζόμενων, και σε διαφορετικούς χρόνους. Αντί η ΠΟΕ-ΔΟΥ, σαν ισχυρή ομοσπονδία, να οργανώσει την πάλη και να τη συντονίσει και με άλλους κλάδους εργαζομένων, που πλήττονται από αυτή την πολιτική, κάνει συνεχώς εκπτώσεις στα αιτήματα που η ίδια διαμορφώνει, καλλιεργώντας το συμβιβασμό, την ηττοπάθεια, βάζοντας διαρκώς πλάτη στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, ξεπουλώντας χωρίς ντροπή ένα ολόκληρο κλάδο 15.000 εργαζομένων».

Με την ίδια ανακοίνωση, η ΔΑΣ Εφοριακών απευθύνει έκκληση στους εφοριακούς να μην αφεθούν στην απογοήτευση και την υποταγή ούτε να επιτρέψουν στην «πολιτική και συνδικαλιστική αλητείας τους» να γίνει καθεστώς, αλλά «να γίνει η οργή, δράση, τώρα, γιατί η λύση βρίσκεται στο λαϊκό μέτωπο πάλης».

Από την πλευρά της η ΠΟΕ - ΔΟΥ σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι «προς το παρόν οι ρυθμίσεις είναι ικανοποιητικές και γι'αυτό αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων». Σύμφωνα με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, η κυβέρνηση «δέχτηκε και τροποποίησε την κατατεθείσα στη Βουλή τροπολογία» και επίσης «αφαίρεσε τις επίμαχες διατάξεις που έθεταν υπό αμφισβήτηση το λογαριασμό, μέσα από τον οποίο παρέχεται το πριμ αποδοτικότητας στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ