Τρίτη 19 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Αγώνας για δημόσια και δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη, στις 12.30 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας

Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών πρωτοστατούν σε ΑΕΙ - ΤΕΙ στον αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν πρόκειται για αριθμούς, αλλά για τη ζωή μας»
Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών πρωτοστατούν σε ΑΕΙ - ΤΕΙ στον αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν πρόκειται για αριθμούς, αλλά για τη ζωή μας»
«Μπλόκο» στο προμελετημένο ασφαλιστικό έγκλημα στήνουν αύριο Τετάρτη, στις 12.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, μιας και η επίθεση στο Ασφαλιστικό δεν εξαιρεί κανέναν, με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο να έρχεται να αποτελειώσει ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση. Για την ίδια μέρα έχουν προγραμματιστεί πολύμορφες διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα, με παρεμβάσεις σε διοικήσεις Ιδρυμάτων και σε κυβερνητικούς φορείς.

Για την αυριανή μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα αποφάσεις έχουν πάρει οι εξής Σύλλογοι: ΤΕΑΠΗ, ΠΤΔΕ, Ιστορικό - Αρχαιολογικό, Τουρκικών Σπουδών, Φιλοσοφική, Φυσικό, Μαθηματικό, Βιολογικό, Πληροφορική, Νοσηλευτική ΑΕΙ, Οδοντιατρική, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΓΤΚΣ, Νοσηλευτική ΤΕΙ, Χημικοί Μηχανικοί ΕΜΠ, Μηχανολόγοι - Μηχανικοί ΕΜΠ, Φοιτητική Εστία Αθηνών, Νέα Φοιτητική Εστία ΕΜΠ, ενώ νέες αποφάσεις παίρνονται καθημερινά μέσα από Γενικές Συνελεύσεις.

Από την πρώτη στιγμή, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών είχε επισημάνει την επιτακτική ανάγκη αντεπίθεσης σε μια κυβέρνηση που ολοκληρώνει μία - μία κάθε «βρώμικη» δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις. «Στην επίθεσή τους να απαντήσουμε με αγώνες επιθετικούς, μαζικούς, συνεχείς, καλύτερα οργανωμένους, μαζί με τους εργάτες και όλο το λαό! Ούτε η σιωπή, ούτε η αναμονή, ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύση στα προβλήματά μας. Τα μέτρα θα παραμένουν, θα συνεχίσουν να μας στερούν το παρόν και το μέλλον. Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων, στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, η ζωή της οικογένειάς μας. Στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή, για επιστήμη στην υπηρεσία των λαϊκών και κοινωνικών αναγκών», επισημαίνει το ΜΑΣ στη σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, ο ένας μετά τον άλλο, οι Σύλλογοι παίρνουν απόφαση για συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 4 Φλεβάρη. Μέχρι χτες αποφάσεις είχαν πάρει οι εξής φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι: ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, Εστία Πολυτεχνείου Χανίων, Σύλλογος ΤΕΙ Χανίων, ΣΤΕΦ Πάτρας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, Νοσηλευτική ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Μαθηματικό Αθήνας, ΤΕΑΠΗ Αθήνας, ΠΤΔΕ Αθήνας, Ιστορικό - Αρχαιολογικό Αθήνας, Νοσηλευτική ΑΕΙ Αθήνας, Οδοντιατρική, Τουρκικών Σπουδών Αθήνας, ΣΕΥΠ Αθήνας, Νέα Φοιτητική Εστία Αθηνών, Φαρμακευτική Πάτρας, Μαθηματικό Πάτρας, Εστία Πάτρας, ενώ στη Θεσσαλονίκη αποφάσεις έχουν πάρει οι φοιτητικοί Σύλλογοι: Μαθηματικού, Φυσικού, Γεωλογικού, Γαλλικού και Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής.

  • Σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας προχωρούν την Πέμπτη 21 Γενάρη στη 1 το μεσημέρι και οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Πρωτοβάθμια σωματεία της Αττικής έχουν ήδη πάρει αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση, ενώ για την ίδια μέρα έχει κηρυχθεί δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12 έως 2 μ.μ. και 2 - 4 μ.μ.) από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της πρότασης που καταθέτει στον κλάδο για αγωνιστική κλιμάκωση ενάντια στο έγκλημα που επιχειρείται στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ