Τρίτη 19 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Διαβεβαιώσεις για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής

Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, στη Γερμανία. Χτες συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του, Γ. Γκάουκ, και την καγκελάριο, Α. Μέρκελ, ενώ σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μ. Ντράγκι.

Το Προσφυγικό, αλλά και το χρέος, η επιδίωξη δηλαδή της αστικής τάξης της Ελλάδας για ρύθμισή του, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι, που θα κατευθυνθούν στην αναθέρμανση της καπιταλιστικής οικονομίας, κυριάρχησαν στις συναντήσεις.

Ο Πρ. Παυλόπουλος επανέλαβε τους όρκους πίστης στην ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα «δεν διανοείται το μέλλον της δίχως την ευρωπαϊκή της προοπτική». Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο λαός όχι μόνο έχει εκφραστεί «υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην Ευρωζώνη», αλλά και ότι το έπραξε «γνωρίζοντας τις τεράστιες θυσίες που συνεπάγεται μια τέτοια επιλογή». Φορτώνει την αντιλαϊκή πολιτική σε συμφωνία του λαού, όταν τον εκβιάζουν για να την αποδεχτεί.

Επιπρόσθετα διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθούν στο ακέραιο οι αντιλαϊκές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση. «Και αυτό θα φανεί από την αξιολόγηση που γίνεται και ελπίζω να τελειώσει το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην ανακοπεί η ήδη διαφαινόμενη αναπτυξιακή πορεία της χώρας», πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα οι «εταίροι» να πράξουν τα ...δέοντα σε ό,τι αφορά το χρέος, διευκρινίζοντας ότι δεν μιλά για «κούρεμα», αλλά για αναδιάρθρωσή του.

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, ο Πρ. Παυλόπουλος επαίνεσε τη στάση της καγκελαρίου Α. Μέρκελ. «Οι μεγάλοι ηγέτες αναδεικνύονται μέσα από μεγάλες αποφάσεις», δήλωσε. «Γενναία» χαρακτήρισε τη «συγγνώμη» του Γερμανού Προέδρου για τα εγκλήματα των ναζί, προσθέτοντας πως η Ελλάδα θεωρεί κάποιες απαιτήσεις νομίμως ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ