Τρίτη 19 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δυναμικό «παρών» από κάθε μεριά της Αττικής

Η νεολαία μπαίνει καταχειροκροτούμενη στο γήπεδο
Η νεολαία μπαίνει καταχειροκροτούμενη στο γήπεδο
Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής οι εκατοντάδες συντελεστές της εκδήλωσης, οι καλλιτέχνες, τα τεχνικά συνεργεία, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρίσκονταν στο πόστο τους στο ΣΕΦ, για να είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΚΟ Αττικής.

Οι σημαίες, τα πανό, όλα ήταν στη θέση τους, όταν άρχισαν να προσέρχονται στο χώρο οι χιλιάδες λαού και νεολαίας από κάθε συνοικία της Αττικής: Γεμάτα πούλμαν με εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους κατέφθαναν στο ΣΕΦ για περισσότερο από μία ώρα, ενώ κατά κύματα κατέφτανε στις θύρες του γηπέδου και ο κόσμος από το σταθμό του ηλεκτρικού, σχηματίζοντας μικρές συγκεντρώσεις των Οργανώσεων, εδαφικών και κλαδικών. Γύρω από το στάδιο, τους προσερχόμενους καλωσόριζαν τα συνεργεία του Κόμματος και της ΚΝΕ, που διακινούσαν τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», το κουπόνι της οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και τη νέα έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής», «Οι αλύγιστοι της ταξικής πάλης».

Η νέα γενιά έδωσε το δικό της δυναμικό «παρών» με ζωντάνια και ενθουσιασμό στην εκδήλωση. Από νωρίς, έξω από το χώρο άρχισαν να συγκεντρώνονται ΚΝίτες και ΚΝίτισσες από όλο το Λεκανοπέδιο. Νέοι και νέες που δίνουν καθημερινά τις μικρές και μεγάλες απαιτητικές μάχες στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές, στις συνοικίες, για δουλειά με δικαιώματα, για μόρφωση, για ζωή, για τον πιο όμορφο στόχο: Την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Πλήθος κόσμου καταφτάνει στο ΣΕΦ
Πλήθος κόσμου καταφτάνει στο ΣΕΦ
Από τη στιγμή της προσυγκέντρωσής τους δεν έπαψαν να φωνάζουν συνθήματα - καλέσματα στο δρόμο της ανατροπής, καλώντας το λαό να μη σκύψει το κεφάλι, να περάσει στην αντεπίθεση με το ΚΚΕ, ενάντια στην απογοήτευση. «ΚΚΕ ισχυρό, η ελπίδα είναι εδώ», «Σου δίνουμε το χέρι για να σηκωθείς, έλα στο δρόμο της ανατροπής», «Εργάτες και λαός τώρα συμμαχία, για την ανατροπή και την εξουσία», ήταν μερικά από τα συνθήματα που επαναλάμβαναν.

Κι όταν με τις κόκκινες σημαίες τους, φωνάζοντας «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», άρχισαν να μπαίνουν μέσα στο στάδιο, για να πάρουν θέση μπροστά στη σκηνή, καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο στις εξέδρες, από όλους εκείνους που βλέπουν στα πρόσωπα των νέων κομμουνιστών τους φυσικούς κληρονόμους της αγωνιστικής παρακαταθήκης ενός αιώνα του Κόμματος. Μιας παρακαταθήκης από την οποία με τη σειρά της η νέα γενιά κομμουνιστών αντλεί εμπειρία και δύναμη, πίστη στο δίκιο και τη δύναμη του εργαζόμενου λαού, για να βροντοφωνάζει: «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός»!


γέμισαν οι μόνιμες εξέδρες και οι συμπληρωματικές που απλώνονταν στον αγωνιστικό χώρο
γέμισαν οι μόνιμες εξέδρες και οι συμπληρωματικές που απλώνονταν στον αγωνιστικό χώρο

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ