Πέμπτη 21 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Με την ΕΒΙΚΕΝ για το κόστος Ενέργειας

Συνάντηση με τη διοίκηση της Ενωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) πραγματοποίησε χτες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης, στο πλαίσιο των συστηματικών επαφών που διεξάγει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα με εκπροσώπους βιομηχανιών με βασικό θέμα τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, τα ζητήματα που τέθηκαν από την πλευρά της ΕΒΙΚΕΝ «σχετίζονται με τους συντελεστές διαμόρφωσης του συνολικού βιομηχανικού ενεργειακού κόστους» και, στο πλαίσιο αυτό, κατατέθηκαν προτάσεις για τον υπολογισμό των χρεώσεων στα τιμολόγια βιομηχανικού ρεύματος, την επίσπευση υλοποίησης του μέτρου της διακοψιμότητας, τη μείωση των φόρων στην ηλεκτρική ενέργεια, αλλά και το κόστος φυσικού αερίου.

Στις προθέσεις, πάντως, της κυβέρνησης είναι το ζήτημα του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας να αντιμετωπιστεί συνολικά, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για τη λεγόμενη «παραγωγική ανασυγκρότηση», που συμπεριλαμβάνει το νέο αναπτυξιακό νόμο, αλλά και το νέο φορολογικό καθεστώς των επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ