Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Κατ' αρχήν ψήφιση του νομοσχεδίου κατά των ΜΚΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Με επτά ψήφους διαφορά (50 ψήφους υπέρ και 43 κατά) το ισραηλινό κοινοβούλιο ενέκρινε χτες κατ' αρχήν το νομοσχέδιο που αφορά τη δημοσιοποίηση πηγών χρηματοδότησης από το εξωτερικό Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που δρουν στο Ισραήλ.

Το νομοσχέδιο, που θα τεθεί σε ισχύ εάν ψηφιστεί και κατ' άρθρον και στο σύνολο, υποχρεώνει τις ΜΚΟ να δηλώνουν στις ισραηλινές αρχές τους πόρους και τις πηγές χρηματοδότησής τους εάν αυτές προέρχονται κατά 50% από το εξωτερικό. Η υπουργός Δικαιοσύνης, Αγιελέτ Σάκεντ, ισχυρίστηκε ότι το νομοσχέδιο έχει βασικό σκοπό τη «διαφάνεια» και όχι τον περιορισμό της δράσης τους.

Μεταξύ των κύριων οργανώσεων που θεωρείται πως στοχοποιούνται και οι οποίες υποστηρίζονται οικονομικά κυρίως από την ΕΕ (για τις δικές της σκοπιμότητες που υποκριτικά επικρίνει την ισραηλινή κατοχή), βρίσκονται η οργάνωση «Ειρήνη Τώρα», που δραστηριοποιείται κατά της συνέχισης των εβραϊκών εποικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη, η «B' Tselem», που αγωνίζεται για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα Κατεχόμενα και η «Breaking The Silence», που συλλέγει μαρτυρίες στρατιωτών για βιαιοπραγίες σε βάρος Παλαιστινίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ