Τρίτη 16 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΑΦΕΣ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Σήμερα με Τουσκ, αύριο με Γιούνκερ

Η ολοκλήρωση της «αξιολόγησης» και η διαχείριση του Προσφυγικού θα κυριαρχήσουν στις επαφές του πρωθυπουργού με αξιωματούχους της ΕΕ και ηγέτες κρατών - μελών, τις επόμενες μέρες, αλλά και στην ίδια τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σήμερα, ο Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Χτες, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Μπ. Κούντερς, υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας, η οποία έχει αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Προσφυγικό, ενώ συζητήθηκαν ιδιαίτερα η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης ΕΕ - Τουρκίας, η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Ελλάδας - Τουρκίας, καθώς και η συγκρότηση «ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού μηχανισμού επανεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία στα κράτη - μέλη της ΕΕ».

Ανεπίσημη συνάντηση είχε χτες ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή και με τον επικεφαλής του τουρκικού φιλοκουρδικού σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σ. Ντεμιρτάς. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή (το κουρδικό ζήτημα, οι συγκρούσεις στη Συρία και η προσφυγική κρίση).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ