Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Πολύνεκρη έκρηξη στην καρδιά της Αγκυρας

Αναβλήθηκε η επίσκεψη Νταβούτογλου στις Βρυξέλλες. Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον Ερντογάν

Η «νύχτα μέρα» έγινε χτες στο κέντρο της Αγκυρας
Η «νύχτα μέρα» έγινε χτες στο κέντρο της Αγκυρας
ΑΓΚΥΡΑ.--

Σφοδρή έκρηξη σημειώθηκε χτες το απόγευμα, στο κέντρο της Αγκυρας, σκοτώνοντας 28 ανθρώπους, στρατιωτικούς και πολίτες, και τραυματίζοντας 61. Η τουρκική κυβέρνηση αποδίδει την έκρηξη σε «παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο» και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, μιλάει για επίθεση που ήδη 7μελής επιτροπή που συγκροτήθηκε, ερεύνησε και επιβεβαίωσε τη χρήση «αυτοκινήτου βόμβας».

Οπως μετέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ, ειδικά η κυβερνητική «Σαμπάχ», η επίθεση είχε στόχο στρατιωτικά οχήματα, καθώς τουλάχιστον τρία τέτοια οχήματα έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

Πάντως, αρκετά ερωτήματα δημιουργούνται, με δεδομένο ότι το συμβάν σημειώθηκε σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της τουρκικής πρωτεύουσας, 300 μέτρα από το Κοινοβούλιο, αλλά και την έδρα του Γενικού Επιτελείου στρατού, δηλαδή σε μία από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της πόλης. Ενώ, παράλληλα, τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα, στο φόντο και της «αντιτρομοκρατικής» δράσης που η κυβέρνηση δηλώνει ότι δυναμώνει, καθώς και των πολύνεκρων επιθέσεων του περασμένου Οκτώβρη πάλι στην Αγκυρα (με σχεδόν 100 νεκρούς), αλλά και του περασμένου Γενάρη, σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Κωνσταντινούπολης, με 11 νεκρούς Γερμανούς τουρίστες.

Ο πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες, ανέβαλε το ταξίδι «για μια αβέβαιη ημερομηνία», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του. Ο Πρόεδρος της χώρας, Ρ. Τ. Ερντογάν, ανέβαλε προγραμματισμένο ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ για χτες το βράδυ είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ